Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 04-04-2008

Onderzoek beroving Leusderweg afgerond

AMERSFOORT De politie heeft een 31-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van beroving van een 19-jarige vrouw uit Utrecht op de Leusderweg.

De vrouw werd op zondagochtend 24 februari rond 5.00 uur ter hoogte van de Frans Halsstraat beroofd. Een man kwam naar haar toelopen met een wapen in zijn hand. Hij eiste geld en kreeg toen een klein geldbedrag van de vrouw. Na deze overval verdween de man. De vrouw fietste vervolgens in doodsangst weg en deed aangifte.

Na uitgebreid onderzoek werd medio maart een 31-jarige Amersfoorter aangehouden en werd een zoeking in zijn woning uitgevoerd. Deze week draagt de politie het eindossier over aan het openbaar ministerie.

Brommercontrole

AMERSFOORT- De politie heeft in de vroege avond van donderdag 3 april veelvoudig bromfietsers gecontroleerd. Er werden vijf motoragenten ingezet die rondom de Leusderweg bromfietsers aanhielden. In totaal werden er 95 bromfietsers gecontroleerd wat resulteerde in 70 bekeuringen. De meeste hiervan werden geschreven voor het rijden met een te hoog vermogen en het niet kunnen tonen van de juiste papieren.

Te veel op

AMERSFOORT- Een 20-jarige bestuurder uit Amersfoort liep tegen de lamp tijdens een alcoholcontrole op de Molenstraat. De man blies omstreeks 22.55 uur 170 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijontzegging van 2 uur

Snelheidscontrole

WOUDENBERG- Donderdagochtend 3 april heeft de politie een radarsnelheidscontrole gehouden aan de Zeisterweg. Tussen 09.30 uur en 11.40 uur werden 1184 voertuigen gemeten. Er werden 19 overtredingen geconstateerd, deze bestuurders kunnen rekenen op een thuisbezorgde bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/h, waar 80 km/u is toegestaan.

Diefstal uit auto

AMERSFOORT- Donderdag 3 april is om 12.15 uur op de volle parkeerplaats bij het winkelcentrum aan de wiekslag een auto leeggeroofd. Het betreft een grijze Ford Galaxy die daar geparkeerd stond. De dader sloeg het linker achterraam in en pakte een aantaal waardevolle spullen van de achterbank. Vervolgens sprong de verdachte bij een kennis achterop de fiets en zijn zij weggefietst. Er waren tijdens deze diefstal meerdere mensen op het parkeer terrein aanwezig en de politie doet daarom een getuigenoproep. Het signalement van de daders is:


- Licht getint


- Zwarte jacks


- Blauwe spijkerbroeken


- Petjes en capuchon op het hoofd

Was u getuige van de diefstal of weet u meer? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844

Winkeldiefstal

AMERSFOORT- De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 15.50 uur een 19-jarige vrouw uit Bunschoten aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw probeerde in een winkel aan de Langestraat zonder een paar schoenen te betalen naar buiten te gaan. De detectiepoortjes gooide echter roet in het eten en de vrouw werd betrapt. Op het bureau bleek de vrouw al eerder te zijn opgepakt wegens winkeldiefstal.