Politie Drenthe

Vrijdag

Hoogeveen, 04-04-2008

Politie onderzoekt insluiping woning

ASSEN Donderdagmiddag rond 16.40 uur betrapte een 78-jarige bewoonster van de Vaart Zuidzijde in haar woning een onbekende jongeman. Deze was via de tuin en de achterdeur de woning binnen gegaan(. Nadat hij was betrapt sloeg hij op de vlucht. Op een fiets is hij weggereden in de richting van de JWF Kazerne. Het betreft een jongeman van rond de 18 jaar met een donkerblauwe jas met capuchon en een donkere spijkerbroek. De politie onderzoekt deze zaak. Er is niets weggenomen. 08-124677)

Politie houdt vrouw aan bij inbraak

EMMEN Woensdagnacht rond half drie kreeg de politie een melding van een inbraak in een restaurant aan De Haar. Agenten zagen iemand binnen en even later werd deze persoon, een 30-jarige vrouw zonder vast woonadres, aangehouden. Ze had een aantal pakjes sigaretten gestolen. Die zaten in haar jas. De vrouw is ingesloten voor een verder onderzoek. (08-124428)

Wie reed nou door rood?

ASSEN Donderdagmiddag ontstond rond 13.40 uur een aanrijding op de kruising van de Jan Fabriciusstraat met Het Kanaal. Een 47-jarige vrouw uit Smilde en een 39-jarige vrouw uit Assen kwamen met elkaar in botsing. Beide zijn ervan overtuigd dat ze door groen licht zijn gereden. De politie is op zoek naar getuigen die hier duidelijkheid over kunnen geven. Zij kunnen contact zoeken met de politie in Assen via telefoon 0900 8844. (08-124602)

Politie onderzoekt koperdiefstal

COEVORDEN Donderdag kreeg de politie een aangifte binnen van diefstal van enkele tientallen meters koperen bliksemafleiding. Deze zaten op diverse gebouwen van de zuiveringsinstallatie aan de Hulteweg. De waarde bedraagt naar schatting zon vijfduizend Euro. De politie onderzoekt deze diefstal. (08-124530)

Aanhoudingen na mishandelingen

ASSEN Donderdagavond heeft de politie aan het Kerkplein een 40-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had een 46-jarige vrouw uit Assen, na een financieel conflict, meerdere klappen op haar hoofd gegeven. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. (08-124688)

ASSEN - Later op de avond heeft de politie in De Wouden een 47-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had een 32-jarige buurtbewoner meermalen geschopt na een conflict. De man is eveneens ingesloten voor een verder onderzoek. (08-124718)

EMMEN Donderdagnacht heeft de politie in een café aan de Wilhelminastraat een 27-jarige Emmenaar aangehouden. Na onenigheid met een medewerker had hij deze, een 39-jarige plaatsgenoot, tegen zijn hoofd geslagen. De man kwam daardoor te vallen en liep daarbij een hoofdwond op. De verdachte is ingesloten en kan een proces-verbaal tegemoet zien. (08-124752)

Hennepkwekerij aangetroffen

MEPPEL Donderdag heeft de politie, na een voorbereidend onderzoek, bij een inval in een garagebox aan de Paardemaat, een hennepkwekerij aangetroffen. Daarbij zijn ongeveer honderd planten en een paar honderd stekken in beslag genomen. De installatie en de planten zijn afgevoerd en direct vernietigd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. (08-123536)

Man aangehouden na illegaal verblijf in auto

ASSEN Donderdagavond trof een vrouw in de Zeemanstraat een onbekende man in haar auto aan. Ze wilde in de auto stappen en de onbekende man zat op de bijrijderstoel. Hij was niet van plan om uit te stappen en was erg dronken. De vrouw belde de politie. Op een vriendelijk verzoek om de auto te verlaten reageerde hij niet. Vervolgens hebben de agenten hem een handje geholpen en hem aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man, een 52-jarige man zonder vast woonadres, is ingesloten en na ontnuchtering verhoord en weer heengezonden.(08-124705)

Aanhouding na huiselijk geweld

KLAZIENAVEEN Woensdagnacht heeft de politie een 53-jarige man aangehouden na mishandeling thuis van zijn vrouw. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (08-124436)

Man weer vrijgelaten na betaling boete

BORGER Donderdag heeft de politie een 37-jarige man uit deze plaats aangehouden vanwege een openstaande boete van bijna vijfhonderd Euro. Tijdens de rit naar het bureau bedacht de man dat hij de boete ook nog wel kon betalen. Vervolgens is hij met de agenten naar de bank gereden, heeft geld opgenomen en de boete betaald. Daarna mocht hij weer in vrijheid naar huis. (08-124563)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.