Gemeente Spijkenisse

Brigitte Ooms Nederlands Kampioen Ambtenaren Veldloop 2008

04 april 2008

Op woensdag 2 april wordt Brigitte Ooms, ambtenaar van gemeente Spijkenisse, in het zonnetje gezet door wethouder Lewis.

Brigitte werd op 26 maart Nederlands Kampioen Veldloop voor gemeenteambtenaren op de 12 kilometer voor vrouwen van 45 tot en met 49 jaar. Meer dan 4500 ambtenaren kwamen naar de gemeente Katwijk voor het Nederlands Kampioenschap Veldloop voor gemeenteambtenaren. Het NK Veldloop is een initiatief dat in 1988 is gestart door de gemeente Heemskerk. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot één van de grootste sportevenementen voor gemeenteambtenaren in Nederland.

Dit jaar deden acht ambtenaren van gemeente Spijkenisse mee aan dit landelijke evenement waar Brigitte Ooms in haar categorie op de 12 kilometer Nederlands kampioen werd. Aan Brigitte werd gevraagd wat haar kansen dit jaar waren. Zij antwoordde: "Ik ga gewoon mijn tempo lopen en zie het wel aan de finish hoe het uitpakt". Brigitte verdedigde dit jaar niet haar titel. Maar in de afgelopen 5 jaar heeft Brigitte 1e, 2e en 3e plaatsen gehaald. Dus Brigitte behoorde tot de titelkandidaten. In een snel gelopen race werd de afstand van 12 kilometer afgelegd in een tijd van 54 minuten en 53 seconden. Met deze tijd behaalde Brigitte haar 2e titel als Nederlands kampioen veldlopen, was tevens 1e dame overall en bevestigde hiermee haar positie aan de Nederlandse top.