Gemeente Zoetermeer

Ondertekening intentieovereenkomst Erasmus College

Het Erasmus College gaat flink renoveren en uitbreiden aan het Van Doornenplantsoen. De gemeente Zoetermeer trekt hier 7 miljoen voor uit. Het Erasmus College betaalt zelf 3 miljoen. Ter bevestiging hiervan ondertekenen Cees Molsbergen, rector van het Erasmus College en wethouder Frans Muijzers een intentieovereenkomst op donderdag 10 april, om 14.30 uur op het stadhuis.

In de door partijen opgestelde intentieovereenkomst is de planvorming verder uitgewerkt, voorzien van een kostenverdeling tussen het Erasmus College en de gemeente Zoetermeer. De planning is erop gericht de uitvoering van de activiteiten te starten in 2009 met een uitloop naar 2010.

Het Erasmus College zit in twee schoolgebouwen aan het Van Doornenplantsoen. De gebouwen zijn in 1975 als aparte scholen gebouwd voor verschillende schoolsoorten. Eind jaren negentig ontwikkelde het Erasmus College plannen om uit te breiden, te vernieuwen en beide gebouwen te koppelen. Op uitdrukkelijk verzoek van de gemeente zijn deze plannen toen opgeschort omdat de ontwikkelingen rond de wijk Palenstein nog niet helder waren. Inmiddels is duidelijk is dat de Scholendriehoek in het kader van de herstructurering Palenstein niet wordt herontwikkeld. Het Erasmus College hoeft daardoor niet te verhuizen. De gemeente en het bestuur van het Erasmus College hebben hun gesprekken over de verbouwings- en uitbreidingsplannen dan ook hervat.

Uit efficiency overwegingen wordt voorgesteld om de verbouwing van de school integraal aan te pakken. Dit gebeurt door ingrijpende aanpassingen en uitbreiding in combinatie met grootschalige renovatie. Om dit te bereiken wordt de geplande investering in het Vervangingsfonds schoolgebouwen, bestemd voor de geplande grootschalige renovatie in 2016, naar voren gehaald.