Gemeente Drechterland

4-4-2008
kans op subsidie

Provincie steunt religieus erfgoed Noord-Holland

De provincie Noord-Holland stelt 1.750.000 euro beschikbaar voor minimaal vijf projecten die bijdragen aan het behoud van religieus erfgoed in Noord-Holland. De provincie verstrekt deze speciale subsidie in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed. Het geld is bedoeld voor projecten waarvoor de volledige financiering nog niet helemaal rond is.

Initiatiefnemers die beschermd religieus erfgoed (godshuizen of begraafplaatsen) willen behouden voor een breder publiek dan alleen voor de eredienst en hiervoor het merendeel van de benodigde middelen bij elkaar hebben gebracht, kunnen een aanvraag voor subsidie doen.

De provincie wil in 2008 minimaal vijf partijen (zonder winstoogmerk) ondersteunen die projecten voor het behoud van religieus erfgoed hebben opgezet en aantoonbaar op korte termijn tot financiering en exploitatie rond hebben.

Subsidieaanvragen kunnen tot 1 oktober 2008 ingediend worden. De bekendmaking van de (minimaal) 5 geselecteerde projecten (Top 5) vindt naar verwachting in november 2008 plaats.

De criteria voor het aanvragen van een subsidie zijn te vinden op de site van de provincie.

2008 is landelijk uitgeroepen tot het Jaar van het Religieus Erfgoed. Ook Noord-Holland heeft veel religieus erfgoed. De provincie vindt het belangrijk dat de gebouwen, interieurs en kunstvoorwerpen behouden blijven en dat zoveel mogelijk mensen ze kunnen zien. Daarom organiseert de provincie dit jaar in samenwerking met stichting Cultureel Erfgoed Noord-Holland (CENH) verschillende activiteiten. Daarnaast vinden er diverse activiteiten plaats rond de Abdij van Egmond.