Gemeente Deventer

Subsidie voor theatergezelschappen

Jaarlijks neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit over de verdeling van het subsidiebudget voor professionele theatergezelschappen. Theatergroep Gajes, Het Theaterschip en Objectentheater TamTam ontvangen dit jaar een waarderingssubsidie van in totaal 36.000 euro.

Dit drietal theaterproductiebedrijven krijgt binnen de stadsgrenzen, en vaak ver daarbuiten, veel waardering en erkenning.

Met de subsidieverlening ondersteunt de gemeente het theaterproductieklimaat in Deventer. De voorstellingen worden in ieder geval ook in Deventer uitgevoerd en bereiken een groot publiek.

De verdeling van het subsidiebudget in 2008 is als volgt:

Theater Gajes
Theater Gajes ontwikkelt in 2008 de nieuwe theaterproductie "Don Quixote". De première vindt plaats tijdens Deventer op Stelten. Gajes werkt met verplaatsbare objecten tot ongeveer acht meter hoog. Met name hierdoor heeft Gajes dit jaar hogere productiekosten. Theater Gajes krijgt een subsidie van 16.000 euro.

Het Theaterschip
Theaterschip werkt aan de nieuwe muziektheaterproductie "Carnaval". Ook de première van "Carnaval" vindt plaats tijdens Deventer op Stelten. Het Theaterschip krijgt een subsidie van 10.030 euro.

Objectentheater TamTam
Objectentheater TamTam gaat in 2008 op zoek naar nieuw productiemateriaal via zgn. TAM-sessions. Middels een aantal publieke sessies wordt er materiaal ontwikkeld dat de basis vormt voor nieuwe producties. Objectentheater Tam Tam krijgt een subsidie van 10.030 euro.

Publicatiedatum: 4-4-2008
een stapel munten

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 4 april 2008