Gemeente Oldebroek


Paardenbakken in de gemeente Oldebroek



Vanaf woensdag 2 april 2008 ligt op grond van de inspraakverordening gedurende zes weken de bijgevoegde conceptbeleidsnota ter inzage.

De nota ´Paardenbakken in de gemeente Oldebroek´ is bedoeld voor paardenbakken die hobbymatig gebruikt (gaan) worden. In de nota staan de voorwaarden voor de aanleg van een paardenbak en de bouw van bouwwerken die bij een paardenbak horen, zoals een omheining en lichtmast(en). Deze voorwaarden gebruikt de gemeente om aanlegvergunningsaanvragen en bouwaanvragen te beoordelen. De nota is in ieder geval om de volgende redenen nodig:
- in de geldende bestemmingsplannen is (nog) geen adequate regeling opgenomen voor de aanleg van een paardenbak en de bouw van de daarbij behorende bouwwerken;
- paardenbakken met de daarbij behorende bouwwerken kunnen het buitengebied een rommelige uitstraling geven, doordat ze vaak prominent in het zicht liggen en op deze wijze een onderdeel van het 'zichtbare' landschap vormen;
- het gebruik van een paardenbak en de daarbij behorende bouwwerken kunnen voor de omgeving licht-, geur-, stof- en geluidsoverlast met zich meebrengen. Door het vaststellen van toetsingsvoorwaarden ontstaat er voor de burgers en voor de gemeente duidelijkheid over de hanteren regels.

Van 2 april tot en met 13 mei 2008 kan een ieder schriftelijk een inspraakreactie indienen over de conceptbeleidsnota. De inspraakreactie dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Gedurende deze termijn kan een ieder ook mondeling zijn of haar inspraakreactie naar voren brengen. Daarvoor kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0525) 638200.

Beleidsnotitie http://www.oldebroek.nl/gol/instyle.nsf/Images/RO/$File/Beleidsnota+paardenbakken.2+april2008.pdf