Politie Zeeland


---


O-651-2008 Autodieven op de vlucht, Zierikzee
Politie Zeeland heeft afgelopen nacht in de omgeving van de sportvelden in Zierikzee, met honden en een politiehelikopter, gezocht naar drie mannen.
Rond 03.15 uur zag een hondengeleider van de politie een, mogelijk gestolen, personenauto rijden over de Laan van Sint Hillaire in Zierikzee.
Hij volgde de auto en gaf een stopteken waar niet op werd gereageerd. Na een korte achtervolging kwamen de politieauto en de gestolen auto, op de rotonde aan de Nieuwe Koolweg, met elkaar in aanrijding. Hierdoor raakte de agent licht gewond aan zijn knie. De hond is anderhalf uur gedesorienteerd geweest.
Na de aanrijding vluchtten de drie mannen, die in de gestolen auto zaten, te voet weg, waarbij de politieman één waarschuwingsschot lostte. Vanaf dat moment is de politie een zoektocht begonnen met twee honden. Rond 05.30 uur is ook een helikopter ingezet. De zoektocht is gestaakt rond 06.15 uur. Het drietal is nog niet gevonden.
Uit onderzoek is gebleken dat de auto waar ze in reden (een grijze BMW) in de nacht van dinsdag op woensdag, vanaf de Oude Haven in Zierikzee, is weggenomen.
In de nacht van donderdag op vrijdag is er verder ingebroken in een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Scheldestraat in Zierikzee. Hier zijn een autoradio, zendapparatuur en enkele tientallen euro's uit weggenomen.
Een busje dat aan de Hoofdpoortstraat in Zierikzee stond, is afgelopen nacht weggenomen. Het betreft een blauw busje van het met Iveco Daily met het kentekene 52 VR-FF. Op het busje staat met witte letters 't Lange Uus. Mogelijk dat beide feiten verband houden met de eerdere vluchtpoging.
De gestolen BMW, die voorzien was van valse kentekenplaten, is door de politie inbeslaggenomen en wordt nader technisch onderzocht. De politie Midden- en West-Brabant doet een onafhankelijk onderzoek naar de aanrijding op de rotonde.





Politie Zeeland