Politie Haaglanden

persberichten 4 april

Haaglanden, 04-04-2008

Politie zoekt getuigen mishandeling
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in een tram op donderdag 3 april. Omstreeks 20.00 uur bevond een 22-jarige Hagenaar zich in lijn 3 en werd ter hoogte van de halte Spui (tramtunnel) in de tram door een medepassagier zonder enige aanleiding mishandeld. Een andere passagier wist het tumult te sussen, waarna de belager bij de volgende halte de tram verliet. De man heeft het volgende signalement; lengte 1.70 mtr, normaal postuur, kort zwart haar. Hij droeg een muts met groengele horizontale strepen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Belt u dan met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever Anoniem? Dak kan met de M-lijn 0800-7000.

Inbraak in pand, politie zoekt getuigen
Den Haag De politie zoekt getuigen van een inbraak in een pand in de Jagerstraat. Op dinsdag 1 april werd daar ingebroken en het hele pand overhoop gehaald. De inbreker(s) namen diverse waardevolle spullen mee. Een ooggetuige zag hoe drie mannen rond 06.50 uur het betreffende pand verlieten. Een van de drie mannen groette de getuige waarna zij rustig de Jagerstraat uit liepen in de richting van het Smitswater. De drie verdachten zijn van Noord-Afrikaanse afkomst en tussen de 18 en 22 jaar. Eén van hen was ongeveer 1.70 mtr en droeg een rugzak. De andere twee waren ongeveer 1.75 mtr. Allen waren donker gekleed en één van hen had een bontkraag op zijn jas. De recherche onderzoekt de inbraak. Heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van de inbreker(s), belt u dan met de recherche van Politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Politie waarschuwt voor babbeltrucs
Den Haag Donderdag 3 april werd een bejaarde man slachtoffer van een diefstal door middel van geweld in zijn woning. Een man en een vrouw belden aan bij een woning aan de Loevesteinlaan, waarbij zij te kennen gaven dat zij van de woningbouwvereniging waren. Toen de man en vrouw eenmaal binnen waren kreeg de bewoner argwaan. In de hal van de woning ontstond een handgemeen. De bewoner zag toen nog een derde persoon in de woning, die hij niet eerder had gezien. Hierop vertrokken de man en de twee vrouwen. Vanuit de woning werden goederen weggenomen. De man had zwart krullend haar, was 185 lang en ongeveer 35 jaar oud. De ene vrouw was ongeveer 22 a 24 jaar oud en had kort zwart haar, de andere vrouw droeg een hoofdoek. Heeft u iets gezien of is er bij u aangebeld door mensen met een smoes, neemt u dan contact op met de recheche van bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem dan via M 0800-7000.

Plas met gevolgen
Den Haag Politieagenten spraken donderdag 3 april om 21.30 uur een viertal personen op de Zuidwal aan waarvan er een tegen de gevel van een woning stond te urineren. De 28-jarige man kreeg daarvoor een proces-verbaal. Uit het gesprek bleek dat de man uit een auto kwam die naast het groepje stond. In de auto zagen de agenten een invalidenparkeerkaart liggen terwijl niemand van het groepje ogenschijnlijk een handicap had. De steeds nieuwsgierig wordende agenten onderzochten hierna de auto. In de auto vonden zij een vuurwapen. Hierop werd het hele stel (21-28 jaar) aangehouden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het viertal ten aanzien van het aangetroffen wapen en de invalidenparkeerkaart.

Heterdaadje
Den Haag Een 40-jarige Hagenaar trachtte vrijdagochtend 4 april kort na middernacht in te breken in een woning aan de Kritzingerstraat. De man sloeg een raam in en wilde via het kapotte raam de woning ingaan. De bewoonster werd wakker en joeg de inbreker weg. Agenten konden de man in de omgeving aanhouden. De verdachte is een veelpleger en in samenspraak met het Openbaar Ministerie wordt de verdachte vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Plakkers aangehouden
Den Haag De politie hield donderdag 3 april om 12.00 uur nabij het Stationsplein twee plakkers (18 en 19 jaar) aan. Het tweetal was posters aan het plakken in de omgeving van het Hollands Spoor. Zij moesten hun posters afstaan en kregen een proces-verbaal.

Hardleerse automobiliste
Rijswijk Surveillerende agenten keken vreemd op toen ze op vrijdag 4 april om 01.20 uur een 39-jarige automobiliste uit Rotterdam op de Rotterdamseweg zagen rijden. De vrouw had een kwartier daarvoor op het politiebureau een rijverbod van twee uur gekregen voor rijden onder invloed. Ook kreeg zij een proces-verbaal. Daarna werd de Rotterdamse heengezonden. De agenten zagen tijdens hun surveillance toevallig de vrouw weer rijden. Ze reed met hoge snelheid in de richting van de snelweg en de politieagenten hielden haar opnieuw aan.

Echtgenote mishandelt man
Rijswijk De politie moest er 3 april om 19.40 uur aan te pas komen om een echtelijke ruzie te sussen. De 67-jarige partner van een 77-jarige man uit Rijswijk mishandelde de man en moest mee naar het bureau. De man deed aangifte. Politie Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Veegmachine heeft aantrekkingskracht
Rijswijk Twee jongens van 14 jaar uit Rijswijk konden de aantrekkingskracht van een veegmachine die geparkeerd stond in de parkeergarage van de Evenementenhal niet weerstaan en probeerden deze te starten. De twee hadden een klepje losgeschroefd en probeerden de machine aan de praat te krijgen. Een oplettende getuige zag de jongens en waarschuwde de politie. De Rijswijkers moesten me naar het bureau waar ze een Halt verwijzing en een bekeuring kregen.

Corrigerend gesprek eindigt in de cel
Naaldwijk Een politieman sprak donderdag 3 april om 14.15 uur een 39-jarige bestuurder van een bedrijfsauto aan op zijn rijgedrag. Het gesprek liep niet lekker en de 39-jarige man duwde de agent waarbij de bril van de politieagent beschadigd raakte. De verhitte bestuurder werd aangehouden en aan het bureau gehoord. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op. De 28-jarige agent deed aangifte van mishandeling.

Meisjes lopen tegen de lamp
Naaldwijk Vier meisjes uit het Westland (13, 14 en 15 jaar) zijn tegen de lamp gelopen toen zij donderdag 3 april om 14.15 uur in een warenhuis in De Tuinen een winkeldiefstal pleegden. Een beveiliger van de winkel betrapte het viertal op winkeldiefstal en hield hen aan. De politie trof bij twee van de vier verdachten gestolen sieraden in hun tas aan. De andere twee meisjes hadden bij de diefstal op de uitkijk gestaan. Alle vier de meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau. De ouders hebben hun kinderen op het politiebureau opgehaald. Alle vier zijn doorverwezen naar bureau HALT.

Eens houdt het op
Zoetermeer Surveillerende agenten controleerden op 3 april om 20.10 uur op de Meerzichtlaan een 53-jarige automobilist. De Zoetermeerder bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Ook was zijn auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd. De man is aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Aangezien de belastingdienst ook nog een vordering tegen de man had lopen is zijn auto ook in beslag genomen.

Met gekocht rijbewijs op weg
Zoetermeer De politie hield donderdag 3 april om 17.30 uur een 18-jarige Ecadoriaan aan die zonder rijbewijs reed. De man werd bij een routinecontrole staande gehouden. Toen de agenten het rijbewijs van de man in handen kregen voelden zij nattigheid. Na enig doorvragen bekende de man dat hij het rijbewijs voor 3000 euro had gekocht. Het bleek een vals rijbewijs. De agenten hielden de man aan en hij kreeg een boete van 300 euro. Bovendien werd de man overgedragen aan de vreemdelingenpolitie die onderzoek doet of de man een verblijfsdocument heeft.

Botsing tussen auto en snorfiets
Zoetermeer Bij een botsing tussen een snorfiets en een automobilist op de kruising met de Tintlaan en de Derde Stationsstraat is een 74-jarige vrouw op een snorfiets gewond geraakt. De Zoetermeerse kwam vanuit de Eerste Stationsstraat. De 62-jarige automobilist uit Zoetermeer reed richting de Moeder Teresasingel en zag de snorfiets over het hoofd. Hierop kwamen de twee met elkaar in botsing. De 74-jarige vrouw had een hoofdwond en ze is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.