Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 4 april 2008

Handhavingactie ´Oldenzaal kleurt blauw'

Oldenzaal

Onder de naam 'Oldenzaal kleurt blauw' werd op donderdag 3 april van 7.00 uur tot 22.00 uur een handhavingsdag gehouden door de politieafdeling van Oldenzaal in de wijk Zuid Berghuizen. Dit in samenwerking met diverse instanties als de belastingdienst, douane, toezichthouders van de gemeente etc. Deze integrale handhavingsdag wordt twee keer in het jaar in Oldenzaal gehouden door de politie. De bedoeling is om alle 'kleine ergernissen', die uit enquêtes en wijkgesprekken door de wijkagent naar voren kwamen aan te pakken. Tevens werden, waar mogelijk samen met diverse instanties, 'korte klappen' gemaakt in de hoopt dat eventueel foutief gedrag en gewoonten van de burgers worden ontmoedigd.

Tussen 07.00 uur en 14.00 uur werd op verschillende locaties in de wijk gecontroleerd, waarbij als aandachtspunten verkeersgedrag van scholieren, parkeren in de wijk, snelheidsovertredingen en andere verkeerszaken voorop stonden. Bij deze controles in de wijk werden 33 bekeuringen uitgedeeld. 18 bestuurders droegen geen gordel en kregen daarvoor een bekeuring van E90,-. Vier bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, zeven bestuurders werden betrapt op het overschrijden van de maximum toegestane snelheid, twee automobilisten werden bekeurd vanwege het ontbreken van een kentekenbewijs en één bestuurder kreeg een bekeuring van E150,- omdat hij een rood verkeerslicht negeerde.

Bij de controle kreeg de politie hulp van toezichthouders van de Gemeente Oldenzaal. Deze bijzondere opsporingsambtenaren deelden 17 bekeuringen uit, waaronder drie keer voor hondenbezitters die hun dier niet aangelijnd uitlieten, vijf keer wegens parkeren op het trottoir en vier keer voor het op de verkeerde dag aanbieden van een vuilcontainer.

Op de Hazewinkelweg, de Eektestraat en de Burgemeester Wallerstraat werden snelheidscontroles uitgevoerd. Van 07.10 uur en 09.10 uur werd op de Hazewinkelweg de snelheid van het verkeerd gemeten. De maximum toegestane snelheid ter plaatse is 50 km/uur. In totaal werden 120 bestuurders gecontroleerd. Twaalf hiervan bleken te hard te hebben gereden, met een hoogst gemeten snelheid van 76 km/uur. Van 09.25 uur tot 11.00 uur werd de controle voortgezet op de Eektestraat, waar eveneens maximaal 50 km/uur is toegestaan. De snelheid van 144 bestuurders werd gemeten, waarvan er 7 met te hoge snelheid reden. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/uur. Tevens werden twee automobilisten bekeurd vanwege het niet dragen van de gordel. Van 11.15 uur tot 12.00 uur werd op de Burgemeester Wallerstraat een snelheidscontrole uitgevoerd. Van de 101 gecontroleerde automobilisten reden 3 bestuurders te hard, met een hoogst gemeten snelheid van 66 km/uur. Daarnaast werd één bekeuring uitgedeeld wegens niet-handsfree bellen achter het stuur en negen keer vanwege het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Tussen 14.30 uur en 20.00 uur werd de controle voortgezet op verschillende locaties, waaronder de Eektestraat, de Burgemeester Wallerstraat en de carpoolplaats. Tussen 14.00 uur en 18.00 uur werden op de Eektestraat opnieuw 34 verkeersovertreders bekeurd. 25 bestuurders reden te hard, met een hoogst gemeten snelheid van 87 km/uur. Voor bromfietsers werd onder meer bekeurd vanwege het niet dragen van een (correcte) helm, rijden op het fietspad en te hoge contructiesnelheden van de voertuigen. Van 18.00 uur tot 22.00 uur werden op de Burgemeester Wallerstraat 129 bestuurders gecontroleerd op hun snelheid. 14 bestuurders reden te hard, met een hoogst gemeten snelheid van 73 km/uur.

Op de carpoolplaats werden zeven openstaande boetes geïnd. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven, waaronder één keer vanwege het ontbreken van een verzekering van een voertuig, één keer vanwege verboden wapenbezit en twee keer vanwege misbruik van een handelaarskenteken. Het grensoverschrijdend politieteam (GPT) betrapte een persoon op het voorhanden hebben van vijf gram wiet en bekeurde een automobilist vanwege het rechts inhalen van een ander voertuig.

Tenslotte werden op de Havikstraat bij het winkelcentrum nog vier automobilisten bekeurd, één keer vanwege het niet dragen van de gordel en drie keer vanwege het negeren van een geslotenverklaring. (08-027469)

Man tankt zonder te betalen

Haaksbergen

Een 33-jarige Enschedeër werd donderdag 3 april aangehouden, omdat hij op vrijdag 14 maart bij een benzinestation aan de Goorsestraat in Haaksbergen heeft getankt zonder te betalen.

Op vrijdag 14 maart werd omstreeks 15.20 uur gemeld dat een klant van het tankstation aan de Goorsestraat in Haaksbergen was weggereden zonder te betalen. De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de man. Naar aanleiding van het onderzoek kon op donderdag 3 april een 33-jarige man uit Enschede worden aangehouden. De agenten gingen aanvankelijk naar de woning van de verdachte. Toen deze de politie opmerkte trachtte hij te vluchten. Na een korte achtervolging kon de man op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede worden overmeesterd.

De 33-jarige werd overgebracht naar het politiebureau. Omdat de man veelpleger is, is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-032788)

Man met rijontzegging heeft openstaande boetes

Almelo

Een 43-jarige man uit Almelo werd donderdag 3 april aangehouden, omdat hij reed terwijl hij een tijdelijke rijontzegging had. De man bleek bovendien nog een viertal boetes open te hebben staan.

Surveillerende agenten zagen donderdag 3 april omstreeks 20.20 uur een automobilist rijden over de Walstate in Almelo. Om de bestuurder aan een verkeerscontrole te onderwerpen, werd de auto aan de kant gezet. De man bleek te rijden, terwijl hij een tijdelijke rijontzegging heeft tot 10 mei 2008. De man, een 43-jarige Almeloër werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij navraag bleek de man nog een viertal openstaande boetes, met een gezamenlijke waarde van bijna 400 euro open te hebben staan. De man betaalde de boetes en werd na een verklaring te hebben afgelegd weer in vrijheid gesteld. Tegen de 43-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt vanwege het rijden tijdens een ontzegging. (08-042002)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Bornerbroek

Een 17-jarige bromfietser uit Daarlerveen raakte donderdag 3 april gewond, toen hij op de Breesegge in Bornerbroek in aanrijding kwam met een 52-jarige automobilist uit Bornerbroek.

Op donderdag 3 april werd omstreeks 07.00 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Breesegge in Bornerbroek. Ter plaatse bleken een 17-jarige bromfietser uit Daarlerveen en een 52-jarige automobilist uit Bornerbroek met elkaar in aanrijding te zijn gekomen. Uit de verklaringen bleek dat de 52-jarige met zijn auto over de Breesegge, komend vanaf de richting van Bornerbroek. Bij een woning wilde de man linksaf een inrit inrijden. Bij het afslaan zag hij de tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 17-jarige ongeveer tien meter verderop in een weiland terecht kwam.

De 17-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-041643)

Hennepkwekerij aangetroffen bij vermoedelijke woninginbraak

Hengelo

In een woning aan de Madoerastraat in Hengelo werd op donderdag 3 april bij toeval een hennepkwekerij aangetroffen.

Op donderdag 3 april meldden verontruste buren dat bij een woning aan de Madoerastraat in Hengelo de deuren open stonden. Omdat de bewoner van het pand al geruime tijd op vakantie is, werd aangenomen dat er sprake was van inbraak. Ter plaatse gingen agenten de woning binnen. Bij het doorzoeken van de woning werden de restanten van een hennepkwekerij, die vermoedelijk heeft bestaan uit ruim 450 planten, aangetroffen. De plantage werd ontruimd, waarbij alle aangetroffen goederen in beslag werden genomen. Uit nader onderzoek door Essent werd vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgetapt.

De woningbouwvereniging verving het slot van de woning. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij. (08-041745)

Politie zoekt getuigen diefstal vrachtwagen

Hengelo

Vanaf een bedrijventerrein aan de Bornsedijk in Hengelo werd in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 april een vrachtwagen weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen.

Op donderdag 3 april deed een 50-jarige man uit Deurningen aangifte, omdat in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 april een vrachtwagen, een zogenaamde auto-ambulance, werd weggenomen bij zijn bedrijf aan de Bornsedijk in Hengelo. De wagen werd weggenomen tussen woensdagmiddag 17.30 uur en donderdagochtend 08.30 uur.

De politie wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 april iets verdachts hebben gezien bij of in de omgeving van het bedrijf aan de Bornsedijk, dat mogelijk verband kan houden met de diefstal van de vrachtwagen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hengelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-041648)

Fietser komt ten val

Hengelo

Een 47-jarige Hengelose raakte donderdag 3 april gewond, toen zij met haar fiets ten val kwam op de Europalaan in Hengelo.

Op donderdag 3 april werd omstreeks 16.00 uur gemeld dat een fietsster ten val was gekomen op de Europalaan in Hengelo. Ter plaatse troffen agenten een 47-jarige fietsster en een 18-jarige bromfietsster uit Hengelo aan. De 47-jarige had een wond aan haar hoofd. Uit de verklaringen bleek dat de 47-jarige naast de bromfietsster had gereden, waarbij zij de schouder van de bromfietsster vasthield. Door de hoge snelheid waarmee het duo zich voortbewoog, vloog de fietsster uit een bocht.

De 47-jarige raakte bij haar val gewond. Zij werd met een hoofdwond per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-041926)

Beschonken bestuurder betrapt met 3,7 promille

Nijverdal

Het rijbewijs van een 51-jarige man uit Nijverdal werd donderdag 3 april ingevorderd. De man had, onder invloed van alcohol, een eenzijdige aanrijding veroorzaakt op de rotonde aan de Rijssensestraat/Noetselerbergweg in Nijverdal.

Op donderdag 3 april werd omstreeks 19.00 uur gemeld dat een bestuurder van een auto een aanrijding had gehad met een stoeprand en door een perkje was gereden bij de rotonde op de Rijssensestraat/Noetselerbergweg in Nijverdal. Aan de hand van het kenteken kon de bestuurder die de aanrijding had veroorzaakt worden opgespoord. De man, een 51-jarige Nijverdaller, werd in zijn woning bezocht. De man verklaarde inderdaad te hebben gereden. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aan een ademanalyse onderworpen. Hij blies 3,7 promille. Het rijbewijs van de 51-jarige werd ingenomen en tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (08-041990)

tel.: 053-4555588


---- --