Politie Gelderland-Midden

Politie neemt rijbewijs in bij aangekondigde controle
Publicatiedatum: 4-4-2008 11:59:45

VELP/ DOESBURG - Bij een aangekondigde verkeerscontrole van het Verkeershandhavingsteam zijn donderdagavond in Velp en Doesburg de verkeersdeelnemers gecontroleerd op snelheid en het gebruik van alcohol. Aan het begin van de avond is de snelheid van 625 passanten op de A348 ter hoogte van de afslag Velp gemeten met de lasergun. Drie bestuurders reden harder dan de toegestane 120 km/u en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 169 km/u. 160 Bestuurders werden gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Geen van hen had te veel gedronken en dus konden zij hun weg vervolgen.

Tussen 21.00 en 24.00 uur zijn alle passanten op de Didamseweg in Doesburg gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Vijf bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Bij een 55-jarige bestuurder uit Doesburg werd het rijbewijs direct ingenomen. Hij had een alcoholgehalte van 1,84 promille (maximaal is 0,5 promille toegestaan). Hij kreeg verder een procesverbaal en een rijverbod van 9 uur. Bij dergelijke promillages krijgt de bestuurder van het CBR gewoonlijk een onderzoek opgelegd, dat wordt uitgevoerd door een psychiater. Als de bestuurder ongeschikt blijkt voor het besturen van een motorvoertuig, wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. Als de bestuurder `niet-ongeschikt' blijkt, moet alsnog een driedaagse cursus over alcohol en verkeer worden gevolgd (de EMA: Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer). De kosten van de cursus, ruim EUR 650,- komen voor eigen rekening. Niet meewerken aan de cursus resulteert in een ongeldig rijbewijs.

Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Doetinchem had een alcoholgehalte van 0,55 promille. Hij kreeg een procesverbaal en een rijverbod van 3 uur. Bij beginnend bestuurders is maximaal 0,2 promille toegestaan. Een 33-jarige Dierenaar werd betrapt met een alcoholgehalte van 0,54 promille. Hij kreeg een rijverbod van één uur en een procesverbaal. Een 61-jarige automobilist uit Angerlo kreeg een rijverbod van vier uur en een procesverbaal omdat bij hem een alcoholgehalte van 1,09 promille werd geconstateerd. Een 34-jarige bestuurder uit Lathum had een alcoholgehalte van 1,22 promille. Hij kreeg hiervoor een procesverbaal en een rijverbod van vijf uur. Omdat deze bestuurder reed terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd, kreeg hij hiervoor ook nog een bekeuring.
(08-046531 / 08-046517)

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---