Gemeente Deventer

Nieuwe website als kennisbank voor Deventer

Hoeveel mensen wonen er eigenlijk in Deventer, hoe oud zijn ze en hoeveel van hen hebben een baan? Hoe tevreden zijn de bewoners over hun woonomgeving en hoe veilig voelen ze zich? Op deze en andere vragen geeft de nieuwe site www.deventerkennisnet.nl een antwoord. Gratis en voor niets. Want informatie moet voor iedereen beschikbaar zijn, vindt de gemeente.

Deventerkennisnet.nl maakt informatie over de gemeente toegankelijk. Inwoners, bedrijven, instellingen, verenigingen en ambtenaren beschikken nu over dezelfde trendinformatie, feiten en cijfers. Dat komt het maken van bruikbare plannen ten goede. Iedereen mag gebruik maken van de gegevens. Onderzoeksresultaten laten bijvoorbeeld zien wat Deventenaren vinden van de sportaccommodaties. Iets waar sportinstellingen weer op in kunnen spelen.

Informatie per thema
Op de website staan onderzoeksresultaten, nieuws en praktijkvoorbeelden. De informatie is geordend per thema. Bijvoorbeeld de thema's bestuur, economie en innovatie, wonen en veiligheid. Van de onderzoeken wordt een korte beschrijving gegeven met puntsgewijs de belangrijkste conclusies.

Landelijk en lokaal
De informatie op de website is deels afkomstig van de gemeente zelf, bijvoorbeeld als er een peiling is gehouden onder Deventenaren of de demografische ontwikkeling van Deventer wordt geanalyseerd. Een ander deel komt uit regionale en landelijke informatiebanken. Hierin staat niet alleen informatie over Deventer, maar ook over stedelijke vraagstukken en praktijkvoorbeelden in andere Nederlandse gemeenten. De nieuwe website zal naast de gemeentelijke website van Deventer bestaan. De nadruk ligt op kennis en informatie. Er staan dus geen openingstijden van de gemeente en dergelijke op.

Over de eenheid Strategische Ontwikkeling
Deventerkennisnet.nl is ontwikkeld door de eenheid Strategische Ontwikkeling van de gemeente Deventer. Deze eenheid is verantwoordelijk voor de strategische visieontwikkeling van de gemeente. Hierbij gaat het om de visie op langere termijn en in de meest brede zin van het woord. De focus ligt op het terrein van ruimte, economie, sociale en maatschappelijke zaken. De eenheid zet de koers uit voor Deventer. Dit doen ze in voortdurend samenspel met bestuur, samenleving en organisatie.

Publicatiedatum: 4-4-2008
mensenmassa

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 4 april 2008