Gemeente Soest

Nieuwe inwoners

Datum: 04/04/2008

Geslaagde informatieavond voor nieuwe inwoners

Op woensdag 2 april hebben naar schatting 130 nieuwe inwoners een bezoek gebracht aan de informatieavond die speciaal voor hen was georganiseerd.

Burgemeester Noordergraaf gaf in zijn presentatie een korte toelichting over het gemeentebestuur, de gemeente Soest en het werk van de ambtelijke organisatie. Daarnaast was er een informatiemarkt waar bezoekers een praatje konden maken met medewerkers van de gemeente, leden van het college en raadsleden.

De avond, en met name de informatiemarkt, kenmerkte zich door een ontspannen en informele sfeer. De bezoekers konden rustig rondkijken bij de kramen, vragen stellen en informatiemateriaal mee naar huis nemen.

Bovendien konden inwoners nader kennis maken met hun gemeentebestuurders die tijdens de markt met een groot aantal bezoekers een gesprek aanknoopten.

Burgemeester Noordergraaf in gesprek met een bezoeker.

Burgemeester Noordergraaf in gesprek met een bezoeker van de informatieavond.

De gemeente Soest organiseert jaarlijks een informatieavond voor nieuwe inwoners. Deze avond is bedoeld om mensen op een informele manier kennis te laten maken met de gemeentelijke organisatie en hun nieuwe woonomgeving.

Dit jaar was een groot aantal gemeentelijke afdelingen op de informatiemarkt aanwezig om een toelichting te geven over het werk dat zij doen en om vragen van bewoners te beantwoorden. Zo was bijvoorbeeld de brandweer aanwezig om informatie te geven over brandveiligheid en mensen te enthousiasmeren voor het werk van brandweervrijwilligers en kreeg men bij de kraam van De Kwekerij informatie over natuur en milieu.

Verder kon men onder andere terecht bij verkeerskundigen, het Uitstroom- en Activeringscentrum, de afdeling Publiekszaken, het Zorgloket, de afdeling Financiën & Belastingen en enkele wijkbeheerteams.

De heer Moons geeft een toelichting over de mogelijkheden van het winkelgebied Van Weedestraat

De heer Moons van de afdeling Planologie en Bouwen geeft op de informatiemarkt een toelichting over de verschillende mogelijke ontwikkelingen van het winkelgebied Van Weedestraat.

Een muzikaal trio onder leiding van Rosamint Faas luisterde de avond op met een repertoire van Latin Jazz muziek.

.