AutoRai

Nieuwe Citroën C2 krijgt facelift en Stop & Start

(4/4/2008)
Citroën geeft een nieuwe impuls aan de karakteristieke lijnen van de C2 waarvan in geheel Europa sinds de introductie in 2003 in totaal 480.000 exemplaren zijn verkocht. De voorzijde ondergaat diverse wijzigingen, zoals een imposantere bumper en een vernieuwde grille met bredere en grotere chevrons.

Het Stop & Startsysteem wordt leverbaar op de C2 met 1,4-liter benzinemotor met 90 pk. Deze betaalbare technologie levert belangrijk voordeel op voor het akoestisch comfort, het reduceren van resonanties en verbruik, en de bescherming van het milieu. Dankzij het Stop & Startsysteem kunnen het brandstofverbruik en de uitstoot in de stad met tien procent worden teruggedrongen en zelfs met vijftien procent in druk stadsverkeer. De C2 behoudt zijn kwaliteiten als veelzijdig ontwerp en comfort in het interieur en wegligging.

Zijn zuivere lijnen en sterke persoonlijkheid geven de C2 een allure van dynamiek. Het herontworpen front richt zich op deze kwaliteit door krachtiger en meer geprononceerde lijnen. In de opnieuw vormgegeven grille met dezelfde nieuw ontwikkelde chevron als op de achterzijde worden de lijnen in de motorkap voortgezet, wat de auto een krachtige en onderscheidende uitstraling geeft die elegant oogt. Vanaf het tweede uitrustingsniveau is de grille voorzien van een zwartglimmende of een verchroomde strip die de C2 tot een chique en moderne verschijning maakt. Een nieuwe gedistingeerde lakkleur â Gris Manitoba â bekrachtigt het geraffineerde uiterlijk van de nieuwe C2.

De bumper uit één stuk is op alle uitvoeringen identiek. De aandacht is vooral uitgegaan naar het verbeteren van de waarneembare kwaliteit en de indruk van stevigheid. Het onderste gedeelte van de bumper kreeg grotere afmetingen en bevat strips in twee kleuren. Het is ontworpen om betere bescherming te bieden en de mistlampen te integreren zodat het beeld wordt gevormd van een auto die stevig op de weg ligt. De wijzigingen aan de voorzijde passen prima bij zowel de aflopende carrosserielijnen en de diep uitgesneden portierramen als de dynamische lijnen van de achterzijde.

Stop & Startsysteem

Als voorbeeld van de aanhoudende inspanningen van Citroën om het milieu te ontzien, wordt de C2 leverbaar met het Stop & Startsysteem. In combinatie met de 1.4i 16V benzinemotor draagt het systeem bij aan de leefkwaliteit in de stad. Brandstofverbruik en uitstoot in de stad kunnen met tien procent worden teruggedrongen en zelfs met vijftien procent in druk stadsverkeer. Stop & Start maakt in de C2 gebruik van twee technieken: de SensoDrive gerobotiseerde handbak en een elektronisch bediende dynamo, die dienst doet als startmotor. Door dit systeem wordt de motor uitgeschakeld zodra de auto tot stilstand komt (verkeerslichten, files e.d.) en weer gestart als de bestuurder de voet van de rem haalt.

Flexibel ontwerp in dienst van functionaliteit

Ook het flexibele ontwerp van de bagageruimte behield zijn innovatieve karakter. Afhankelijk van het uitrustingsniveau kan de inhoud naar wens worden aangepast door de stoelen achterin naar voren te verschuiven. De achterklep kan in separate delen worden geopend om de toegankelijkheid te vereenvoudigen.

Uitrusting voor meer comfort in het interieur

Een uitgebreide reeks voorzieningen zorgt afhankelijk van de uitvoering voor een hoog comfortniveau. Daaronder bevinden zich cruise control met snelheidsbegrenzer, automatische airconditioning, in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, parkeersensoren achter en automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers. Ook is een USB box als accessoire leverbaar waarmee MP3-spelers en andere draagbare muziekdragers kunnen worden aangesloten op het audiosysteem.

Optimale veiligheid

De C2 combineert een ontspannen rijervaring met een reeks geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Afhankelijk van het land van levering zijn die standaard, zoals ABS, noodstopassistent, vier voor- en zijairbags, automatisch inschakelende alarmverlichting of optioneel, zoals ESP (standaard op de 1.6i 16V 125 pk). De uitstekende resultaten die de C2 behaalde in crashtests van Euro NCAP â vier sterren en 29 punten â zijn een bevestiging van de kwaliteiten van het platform voor compacte modellen wat betreft de veiligheid van inzittenden.

Per mei is de opgefriste Citroën C2 verkrijgbaar. Prijzen van de C2 worden voor die tijd bekendgemaakt.