Universiteit Twente

High Tech Factory in de prijzen bij 'Pieken in de Delta'

High Tech Factory is als nummer één geëindigd in het programma Pieken in de Delta Oost-Nederland. High Tech Factory is de gedeelde productiefaciliteit die voor bedrijven wordt ontwikkeld rondom het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie van de Universiteit Twente. Dat heeft minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven op 2 april bekendgemaakt. High Tech Factory ontvangt een bijdrage van 4,4 miljoen euro van de Provincie Overijssel en het Ministerie van Economische Zaken.

Tegelijk met de bouw van het nieuwe NanoLab op de campus van de Universiteit Twente, zal MESA+ het bestaande cleanroom- en analyselab herontwikkelen tot High Tech Factory. High Tech Factory gaat een gezamenlijke productiefaciliteit voor MKB bedrijven in de microsysteem- en nanotechnologie realiseren. Producten gebaseerd op micro- en nanotechnologie vergen een geavanceerde infrastructuur. De producten worden ontwikkeld voor bijvoorbeeld de medische sector, de voedingsmiddelenindustrie of de telecommunicatie. Door de faciliteiten te delen besparen bedrijven niet alleen kosten maar ontstaat ook een dynamische concentratie van high-tech bedrijvigheid. Dit moet ervoor zorgen dat de bedrijven zich kunnen richten op hun bedrijfsvoering en groei in plaats van op de aanschaf van noodzakelijke productiemiddelen. Het project levert op deze manier een belangrijke bijdrage aan de groei van spin-off/MKB-bedrijven.

Partners in High Tech Factory zijn Bronkhorst High-Tech, Demcon, EnablingM3, Encapson, IMS, Lionix, Medimate, MedSpray, Micronit, MTF, Nanomi, Ostendum R&D, Phoenix, SmartTip, SolMateS, TSST, UT International Ventures, Universiteit Twente en MESA+. De partners investeren zelf ruim 5 miljoen euro.

High Tech Factory is onderdeel van Kennispark en de Innovatieroute Twente.

High Tech Factory valt in de prijzen: vlnr Carry Abbenhues (gedeputeerde EZ, Overijssel), Miriam Luizink (zakelijk directeur MESA+) en minister Maria van der Hoeven (EZ)

Pieken in de Delta (PID) is het in 2006 gestarte regionaal economisch programma dat inzet op de economische kansen (de pieken) in zes regio's. Het programma, waarin Rijk en regio samenwerken, stimuleert gebiedsspecifieke economische ontwikkelingen door kansen te benutten en knelpunten weg te nemen. Minister Van der Hoeven maakte op 2 april 2008 in Amersfoort bekend welke bedrijven en kennisinstellingen in aanmerking kwamen voor subsidie uit het programma Pieken in de Delta. Tegelijkertijd kondigde Gedeputeerde Abbenhues aan dat Provincie Overijssel de subsidie van EZ aanvult met een extra bedrag van 2,2 miljoen euro.

Zie ook de site van EZ, met onder meer video-interviews met de winnaars.

Contactpersoon voor de pers: Wiebe van der Veen, tel. (053) 4894244

Top
Laatst gewijzigd op 04-04-2008 10:54:28 door Webmaster