Gemeente Heusden


Aangepast raadsvoorstel samenvoeging backoffices in Vlijmen 4 april 2008
Aangepast raadsvoorstel samenvoeging backoffices in Vlijmen

Het College van Heusden komt met een aangepast raadsvoorstel voor de samenvoeging van de backoffices. Burgemeester en wethouders versoberen hun oorspronkelijke plan door alleen het gemeentehuis Vlijmen uit te bouwen tot één kantoor. De kern Drunen behoudt `zijn' frontoffice.

Aanleiding voor het aangepaste voorstel zijn reacties van de gemeenteraad op het oorspronkelijke voorstel tijdens de informatievergadering van 25 maart jl. Daar werd toen gepleit voor een gemeentehuis als symbool voor de eenheid van Heusden. Ook werd de locatie Vlijmen niet beschouwd als de meest ideale voor de lange termijn. Men toonde wel begrip voor het bundelen van het ambtenarencorps.

Het college wil nu het gemeentehuis beperkt uitbouwen en de voorgestelde aanvullende aanpassingen, zoals raadszaal en raadsfaciliteiten, achterwege laten. De beperkte uitbouw vergt een aanzienlijk kleinere investering dan de 8 miljoen euro uit het oorspronkelijke voorstel. "Binnen zeer afzienbare tijd kan in onze gemeente een passend nieuw gemeentehuis worden gebouwd, zonder dat er van kapitaalvernietiging sprake is", licht verantwoordelijk wethouder Adriaan van Mierlo toe.

Win-win voor burger én dienstverleners
Het college wil de backoffices nadrukkelijk zo snel mogelijk samenvoegen. Door de huidige twee gemeentekantoren op één locatie te concentreren, kan de ambtelijke organisatie efficiënter en effectiever haar werk doen. Hierdoor ontstaat meer tijd en ruimte voor de klant. Daarnaast heeft de woningbouwstichting Woonveste aangegeven zeer geïnteresseerd te zijn in het gemeentekantoor in Drunen. Ze wil daar samen met zorginstellingen haar diensten aanbieden.

Het voorstel op de agenda van gemeenteraadsvergadering van 15 april komt te vervallen.
Geplaatst op: 4 april 2008