Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Verbouwing Chassékerk

4 april 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel De Baarsjes heeft ingestemd met een door Ymere ingediend voorstel voor de verbouwing en invulling van de Chassékerk. Als de deelraad het daarmee eens is dan kan woningcorporatie Ymere een definitief ontwerp laten maken.

chassekerk-2.jpg (13 Kb) `De vorm van de kerk blijft, de inhoud verandert, zoals we met de deelraad en alle betrokkenen hebben afgesproken,' zegt portefeuillehouder Ab Cherribi. `Een ingewikkelde ontwerpklus, het gebouw is nu eenmaal speciaal gebouwd voor het bedienen van gelovigen. Nu gaan we er allerlei andere maatschappelijke zaken in onderbrengen. En niet te vergeten een gymzaal. Dat vraagt creativiteit van de tekenaars. Voorlopig zijn die wat ons betreft geslaagd. Ik ben nu al benieuwd naar het definitieve ontwerp.'

De al eerder met de deelraad en betrokkenen overeengekomen nieuwe invulling met behoud van het kerkgebouw behelst: een gymzaal, 24 wooneenheden voor begeleid wonen, een ouderkamer, peuterspeelzaal, naschoolse opvang en kantoor- en opslagruimte voor Sportbuurtwerk.

Het voorstel van Ymere voor de verbouwing van de Chassékerk staat voor 15 april op de agenda van de raadscommissie Wonen en komt op 22 april in de deelraad aan de orde. Daarna kan Ymere opdracht geven voor het definitief ontwerp. Het stadsdeel en Ymere verwachten dat eind van dit jaar de nodige vergunningen aangevraagd kunnen worden. De verbouwing kan dan in de zomer van 2009 beginnen. IJs en weder dienende kan de vernieuwde Chassékerk dan in 2010 door de nieuwe gebruikers betrokken worden.