Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Vergissing bij aanhouding                     |
De politie heeft donderdagmiddag 3 april in Apeldoorn per vergissing een verkeerde vrouw gearresteerd. De Apeldoornse vrouw werd aangehouden nadat de politiemensen meenden met een 22-jarige vrouw te maken te hebben die, samen met haar 32-jarige vriend, verdacht werd van een diefstal uit een woning afgelopen woensdag. Bij die diefstal werd een vuurwapen en munitie buit gemaakt.

Vanwege de vuurwapen gevaarlijke situatie werd voor de aanhouding een arrestatie-eenheid ingezet. Nadat uit onderzoek bekend werd, dat de verdachte vrouw in een woning in Apeldoorn verbleef, werd die woning geobserveerd om een geschikt moment voor de aanhouding te kunnen kiezen. Toen een vrouw de woning naast het geobserveerde pand verliet en in een auto stapte, vergisten de politiemensen zich in de voordeur van het geobserveerde pand en meenden dat de verdachte vrouw de woning verliet.

Zij werd kort gevolgd en daarna aangehouden. Direct bij de aanhouding werd duidelijk dat het niet de verdachte vrouw was. De politie heeft onmiddellijk excuses gemaakt en de volgende dag een bloemetje aangeboden. De juiste vrouw en haar vriend werden diezelfde middag aangehouden en daarbij werd zowel het vuurwapen als de munitie aangetroffen en in beslag genomen.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden met harddrugs                 |
Donderdagavond 3 april is een 19-jarige man uit Loenen (Gld.) rond 20:00 uur aangehouden met een kleine hoeveelheid harddrugs in zijn bezit.

De politie zag de man met hoge snelheid richting de Marchanstraat rijden. Bij het natrekken van het kenteken van de auto bleek de APK van het voertuig verlopen te zijn. De politie hield de bestuurder staande op de Casper Fagelstraat. Hij bleek enkele grammen speed in zijn bezit te hebben. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Man keert niet terug na proefrit              |
Een onbekende man heeft donderdag 3 april voor een proefrit een fiets van een rijwielhandel aan de Koninginnelaan meegenomen. De man is echter nooit tereuggekeerd van zijn proefrit.

De man meldde zich vlak voor sluitingstijd in de winkel. Het ging om een lange, blanke man van naar schatting 25 tot 30 jaar oud, met kort donker haar. Hij was gekleed in een rode jas en een blauwe spijkerbroek. De waarde van de fiets bedraagt 650 euro. De politie onderzoekt de (vermoedelijke) diefstal.

|     |Apeldoorn - Man aangetroffen op gestolen fiets            |
Donderdag 3 april zagen agenten tijdens hun bike-surveillance een 37-jarige man uit Apeldoorn fietsen op een damesfiets met een verbroken slot. Bij controle bleek het te gaan om een gestolen fiets.

Hierop is de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na zijn verhoor is hij in vrijheid gesteld. Hij gaf aan de fiets geleend te hebben van een kennis. De politie onderzoekt of dit klopt. De rechtmatige eigenaresse van de fiets heeft haar fiets donderdagavond direct opgehaald.

|     |Apeldoorn - Mannen aangehouden op verdenking diefstal     |
Donderdag 3 april zijn twee mannen van 29 en 37 jaar oud, beide woonachtig in Beekbergen, aangehouden op verdenking van diefstal van ondermeer lood, sanitair en koperen leidingen uit sloopwoningen aan de Ravenweg.

De politie ontving rond 10:30 uur een melding over verdachte geluiden vanuit een woning aan de Ravenweg. Ter plaatse werden de verdachten aangetroffen in de brandgang achter de woning. De 37-jarige man bekende verantwoordelijk te zijn voor de diefstal en deed afstand van de gestolen goederen. Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en na hun verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Diefstal navigatiesystemen                    |
In de afgelopen week zijn bij diverse auto-inbraken in Apeldoorn en omgeving 7 navigatiesystemen gestolen. Navigatiesystemen zijn in trek bij autokrakers en de politie doet een dringend beroep op mensen om navigatiesystemen niet in hun auto achter te laten, ook niet bij de eigen woning.

De navigatiesystemen, en in enkele gevallen ook diverse andere goederen, zijn gestolen uit auto's aan de Ugchelsegrensweg, de Fitislaan (2x), de Droefakkers (Loenen, Gld.), parkeergarage centrum, Kievietsweg en de Hoenderparkweg.

De politie doet onder de noemer 'Niets erin, niets eruit!' met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Verder adviseert de politie, doe altijd aangifte. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen. Op de internetsite www.politie.nl staan meer nuttige tips.

Einde berichten

---- --