Gemeente Oldenzaal


Gemeenteraad stemt in met kadernota burgerparticipatie

gepubliceerd op : 4-4-2008

De gemeenteraad heeft ingestemd met de kadernota burgerparticipatie. Burgerparticipatie is voor Oldenzaal een instrument om burgers en groeperingen te betrekken bij beleidsvormingsprocessen.

De vormen van burgerparticipatie kunnen variëren van informeren tot meebeslissen. De gemeenteraad verlangt dat er voor het zomerreces van 2008 duidelijkheid is over de positie van de Oldenzaalse wijkorganen. Volgens het college van B & W zijn er behalve de wijkraden ook andere organen die een buurt of wijk kunnen vertegenwoordigen. Het college is met de wijkorganen in gesprek over een nieuwe relatie wijkorganen-gemeente. De gemeenteraad heeft een motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen om voor de zomer de raad te informeren over de toekomstige relatie met de wijkorganen.

De Roosboer
Een voorstel om de voormalige boerderij de Roosboer te ontsluiten via het zogeheten Eikenlaantje is door de gemeenteraad unaniem afgewezen. De raad wil de huidige ontsluiting in stand laten, in lijn met een eerdere raadsuitspraak uit 2002. Een van de argumenten is een mogelijke verslechtering van de verkeersveiligheid op de Waterhamweg. De huidige ontsluiting van de boerderij voldoet volgens de raad. De gemeente Oldenzaal en de toekomstige bewoners van De Roosboer hebben onlangs overeenstemming bereikt over de sloop en herbouw van de voormalige boerderij. De toekomstige bewoners van De Roosboer hebben een voorkeur voor ontsluiting van hun perceel via het Eikenlaantje.