Gemeente Borsele

Werkgroep deregulering Borsele

Heinkenszand, 4 april 2008

De Werkgroep Deregulering heeft zich gebogen over de formulieren en de folders van de gemeente Borsele. In overleg met de betreffende afdelingen zijn als voorbeeld het formulier voor het aanvragen van een loterijvergunning en het formulier voor vooroverleg over een bouwvergunning aangepast. Ook is een nieuwe klachtenfolder gemaakt.

De werkgroep heeft verder enkele aanbevelingen aan Burgemeester en wethouders gedaan:

1. Ontwerp een vaste indeling voor formulieren van de gemeente Borsele. (Eventueel kan het formulier voor het aanvragen van een loterijvergunning als vertrekpunt worden genomen).
2. Vraag steeds zoveel mogelijk dezelfde gegevens van de aanvrager.
3. Vermeld steeds zoveel mogelijk dezelfde gegevens van de gemeente.
4. Pas de adviezen ook toe op de formulieren van het E-loket en de andere papieren formulieren.

5. Vermeld de aanmaakdatum op een formulier en leg een centrale formulierencatalogus aan om zicht te houden op actualiteit en uniformiteit.

Ook is aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten gevraagd er bij de rijksoverheid voor te pleiten dat de Wet op de kansspelen wordt aangepast. Deze wet verplicht verenigingen om ook voor kleine loterijen met een opbrengst tot bijvoorbeeld van ⬠250,00 een loterijvergunning aan te vragen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft al positief gereageerd.Â

De voorzitter van de werkgroep,
Ad Schenk, raadslid CDA (06-21822784)

De werkgroep is een initiatief van de gemeenteraad bestaande uit vier raadsleden, bijgestaan door de griffier en wethouder Vermue.