Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Veel belangstelling voor subsidie innovatie in de visketen

Nieuwsbericht | 04-04-2008

Er is veel belangstelling voor de subsidieregeling Innovatie in de visketen. Dienst Regelingen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft ruim vijftig aanvragen ontvangen.

De subsidieregeling blijkt hiermee in een duidelijke behoefte te voorzien. Minister Verburg van LNV stelt 3.000.000 euro beschikbaar. De maximale subsidie per aanvraag is 500.000 euro. Een gedeelte hiervan wordt door de Europese Unie vanuit het Europees Visserij Fonds gesubsidieerd. Deze zomer volgt een tweede openstelling van deze subsidieregeling.

Visserijondernemingen, aquacultuurondernemingen of erkende beroepsorganisaties in de vissector konden van 6 tot en met 26 maart hun aanvraag indienen bij Dienst Regelingen. Zij konden dit alleen of in samenwerkingsverband doen, mogelijk met een maatschappelijke organisatie in de vissector. De projecten moeten gericht zijn op het verwerven en verspreiden van nieuwe technische kennis met het doel het versterken van het innovatieve vermogen in de visketen.

Planning van de beoordeling

Aanvragers die geen volledige aanvraag hebben ingediend, ontvangen op korte termijn een brief met het verzoek om aanvullende gegevens aan te leveren. Ingediende projecten concurreren met elkaar. Een onafhankelijke beoordelingscommissie, het Visserij Innovatieplatform, beoordeelt en rangschikt deze. De commissie zal letten op het innovatieve karakter van het project, het perspectief op toepassing in de praktijk, het uitstralingseffect, duurzaamheid, effecten op de natuur, selectiviteit van vismethoden, toegevoegde waarde, energiebesparing, kostenbesparing en samenwerking. De hoogst gerankschikte projecten komen in aanmerking voor subsidie.

Dienst Regelingen streeft ernaar om de aanvragers begin juli een brief te sturen met de beslissing op hun aanvraag. Zij moeten er wel alert op zijn dat zij voor dagtekening van deze brief niet mogen starten met de uitvoering van hun project.

Innovatie in de visketen is onderdeel van de Regeling LNV-subsidies.

Zie ook


* Het LNV-Loket