Gemeente Dordrecht


Persbericht
Bouw Sportboulevard Dordrecht aanbesteed
De gemeente Dordrecht heeft de bouw van de Sportboulevard (onderdeel van het Gezondheidspark Dordrecht) aanbesteed aan de Bouwcombinatie Heerkens van Bavel / Remmers uit Tilburg en aan het Installatiebedrijf Andriessen uit Houten. Wethouder J.H. Lagendijk en vertegenwoordigers van de bedrijven tekenden op 3 april de officiële overeenkomsten in het Stadhuis van Dordrecht. Aan de keuze voor deze bedrijven ging een Europese aanbesteding met openbare procedure vooraf. De aanneemsom voor de complete realisatie van het project is ruim 43 miljoen euro.

Met de bouw van de Sportboulevard beschikt Dordrecht in de loop van 2010 over het grootste overdekte sportcomplex van Nederland. Het complex beslaat bijna 34 duizend vierkante meter en vervangt het bestaande zwembad Aquapulca, de Drechtstedenhal (ijshal) en sporthal Sterrenburg. De Sportboulevard bestaat straks uit een sport- en turnhal, een zwemhal met een vijftig meter lang sportbad, doelgroepenbad en recreatiebad, een ijshal met ijshockeyveld, krabbelbaan en een 250 meter hardrijbaan, een centrale hal, verenigings- en vergaderruimten en een ondergrondse parkeergarage. Het complex is ontworpen door Hooper Architects uit Oosterhout.

Investering in een sportieve toekomst
Bij het ontwerp en de toekomstige inrichting is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Dit komt met name tot uiting in de installatietechniek, waarbij de mogelijkheid om energie te besparen als gevolg van de combinatie van een ijsbaan en een zwembad opvalt. De warmte die vrijkomt bij het maken van ijs wordt gebruikt om het zwemwater te verwarmen. Verder is ook de methodiek van zwemwaterzuivering vooruitstrevend. Door een combinatie van bouwkundige filters en moderne desinfectietechnologie is het mogelijk om een zwembad zonder chloorlucht te maken.

Gezondheidspark
Sportboulevard Dordrecht maakt deel uit van het Gezondheidspark Dordrecht. Het Gezondheidspark ligt pal naast de N3, de randweg van Dordrecht, en wordt een gebied waar zorg, sport, winkelen, wonen en recreëren bij elkaar komen. In het gebied bevindt zich nu al een ziekenhuis (Albert Schweitzer Ziekenhuis) en het biedt in de komende jaren ruimte aan een groot aanbod aan zorgvoorzieningen, zoals fysio- en revalidatiepraktijken en voorzieningen voor geestelijke en lichamelijke verzorging alsmede winkels en woningen. Bij de ontwikkeling van het Gezondheidspark Dordrecht werken de gemeente Dordrecht, het Albert Schweitzer Ziekenhuis en Multi Vastgoed samen.