Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 04-04-08

OOSTERHOUT NB, 4 april 2008

Dronken automobilist rijdt van de dijk

WIJK EN AALBURG - De politie heeft vanmorgen, rond de klok van 00.30 uur in een woning in Heusden een 37-jarige automobilist aangehouden voor het verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed. Agenten stelden op de Maasdijk een onderzoek in na een ontvangen melding van een verkeersongeval. Onder aan de dijk bij de Maasdijk trof de politie een auto aan zonder bestuurder. Vermoedelijke toedracht is dat de auto via Langestraat de Maasdijk was opgereden en vervolgens recht door over de omheining de dijk was afgereden. Aan de hand van het kenteken spoorden de agenten de bestuurder op. Tijdens het aanspreken van de man bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 770 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De man legde op het bureau een ontkennende verklaring af.

Politie achtervolgt gestolen auto

DONGEN / TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in de Doctor Mollerstraat in Dongen een 35-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht op het Bart van Peltplein in Tilburg een auto te hebben ontvreemd. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Tijdens de surveillance wilden agenten in de Kanaalstraat een personenauto controleren. Nadat de politie de bestuurder een stopteken gegeven hadden, stopte de auto. Op het moment dat één van de agenten de automobilist wilde aanspreken, gaf de man gas en reed met hoge snelheid weg in de richting van de Sint Josephstraat. Via de St. Josephstraat vervolgde de bestuurder zijn weg richting de Hoge Ham. De man overtrad tijdens zijn vlucht diverse verkeersregels zoals de maximum snelheid en het negeren van verplichte rijrichtingen. Door zijn rijgedrag bracht hij het overige verkeer in gevaar. Het lukte de agenten op de rotonde van de Mgr Gosselingstraat de auto tot stoppen te dwingen. Tijdens deze manoeuvre ontstond er tussenbeiden een aanrijding. Op het moment dat de auto stil stond stapte de bestuurder uit de auto en rende weg. Na een korte achtervolging grepen de agenten de man in de Doctor Mollerstraat in de kraag. Onderzoek wees uit dat de auto waarin hij reed ontvreemd was.

Amsterdammer neust rond in magazijnen van diverse winkels

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag om 17.30 uur in een winkel in winkelcentrum De Els een 23-jarige Amsterdammer aangehouden voor poging tot diefstal. Medewerkers van een winkel troffen de man aan in de kantine van de zaak. De politie werd in kennis gesteld en stelde een onderzoek in. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij in meerdere afgeschermde ruimtes van winkels rondgesnuffeld had. In een magazijn van een kledingzaak had hij meerdere deuren opengetrokken. Er werden geen goederen ontvreemd.

Politie deelt 163 bekeuringen uit tijdens snelheidscontrole

WAALWIJK - Bij een snelheidscontrole op de Midden-Brabantweg hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam in totaal 163 bekeuringen uitgedeeld. Tussen 17.00 uur en 21.30 uur passeerden in totaal ruim 3170 passanten het controlepunt. Hiervan reed ongeveer één op de twintig bestuurders te hard.

De (snelheids)controles in de regio Midden en West-Brabant vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2007 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid.

Auteur: Desiree Brabers