Politie Midden- en West Brabant

Politie rolt wervingscampagne in Regio uit 04/04

TILBURG, 4 april 2008

TILBURG, 03 april 2008

Politie werft regionaal onder de doelgroep rijbewijsbehalers

Rijbewijsbehalers ontvangen gadget en informatiekaart van politie

TILBURG De politie overhandigt vandaag in het gemeentehuis in Oosterhout een gadget met informatiekaart aan nieuwe
rijbewijsbehalers. Oosterhout is de laatste gemeente binnen de Regio Midden en West Brabant waar de wervingscampagne van start gaat. De campagne startte eerder in de gemeenten Breda, Tilburg, Bergen op Zoom en Roosendaal. De geslaagde bestuurder ontvangt bij het behalen van het rijbewijs een multiveiligheidstool met een informatiekaartje. Het doel van de actie is 'diverse' kandidaten te informeren over de politie als aantrekkelijke werkgever. Korpschef Frans Heeres is enthousiast over deze actie: Door rijbewijsbehalers als potentiële medewerker te werven, boort de politie een diverse doelgroep aan. Multicultureel vakmanschap leidt tot beter politiewerk. Naast de reguliere wervingsacties is de politie op innovatieve wijze op zoek naar toekomstige collegas."

Jaarlijks behalen in de Regio Midden en West Brabant ongeveer 12.000 jongeren het rijbewijs. Midden en West Brabant heeft het initiatief genomen om deze doelgroep, veelal jongeren tussen de 18 en 23 jaar, na het rijexamen te informeren over het werk bij de politie. Tot 2011 heeft het korps ruim honderdvijftig vacatures. Met het uitreiken van een informatiekaart wil de politie het 'blauwe' werk onder de aandacht brengen bij deze doelgroep. Naast de informatiekaart geeft de politie iedere nieuwe 'beginnende' bestuurder een multiveiligheidstool cadeau.

De politie kiest voor deze doelgroep omdat het korps op zoek is naar diverse medewerkers. Het korps heeft diversiteit nodig om haar politietaak in de samenleving goed te kunnen vervullen.

Auteur: Desiree Brabers