Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 04-04

BERGEN OP ZOOM, 4 april 2008

Jeugdige winkeldievegges in de kraag gepakt

ROOSENDAAL: Twee meisjes uit Roosendaal (beide 14 jaar) zijn donderdagmiddag rond 15.45 uur aangehouden bij een warenhuis aan de Roselaar. Het tweetal probeerde onder andere een tas en een zonnebril mee te nemen zonder die te betalen, maar het personeel had hen door. De meisjes zijn op het bureau verhoord en daarna aan hun ouders overgedragen. Bekeken wordt of de twee in aanmerking komen voor een verwijzing naar bureau HALT.

Dronkenrijder aangehouden in Roosendaal

ROOSSENDAAL: Een 37-jarige automobilist uit Roosendaal is donderdagavond rond 20.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op de Willem Dreesweg. Bij een controle bleek de de man 300 ug/l te blazen, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Particuliere caravan gebruikt als hangplek: drie jongens aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagavond kort voor 23.00 uur drie jongens (13, 16 en 17 jaar) uit Roosendaal aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een bewoner van de Boulevard Antverpia dat er onbekende jongens in zijn caravan zaten. Die caravan staat in zijn tuin en wordt door zijn dochter gebruikt als speelhuisje. De 17-jarige jongen verklaarde dat hij in de caravan wilde slapen bij gebrek aan onderdak en dat zijn twee vrienden hem gezelschap hielden. Toen agenten de jongens vroegen de caravan uit te komen, hing er een stevig henneplucht in de caravan. Ook zou er een brandgat zijn gemaakt in een rolgordijn. De jongens zijn meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn ze heengezonden, met Justitie wordt gesproken over een passende straf voor het drietal.

Roosendaalse fietster botst op deur stilstaande auto

ROOSENDAAL: Een 18-jarige vrouw uit Roosendaal is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw fietste kort na 13.00 uur over de Kroevenlaan toen de bestuurder van een stilstaande auto aan de kant van de weg plotseling de deur opende. De fietsster botste frontaal op de deur en kwam op haar hoofd ten val. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om ambulancepersoneel assistentie te verlenen. De Roosendaalse was niet aanspreekbaar en is met mogelijk hersenletsel per ambulance naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. De hevig geschrokken bestuurder is ter plaatse opgevangen. De polite neemt van hem een verklaring op en stelt verder onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul