Gemeente Schouwen-Duiveland


Wateroverlast Scharendijke aangepakt

Publicatiedatum: 04 april 2008
Datum laatst gewijzigd: 04 april 2008


- PERSBERICHT -

Datum

vrijdag 4 april 2008

Informatie over werkzaamheden: Dhr. K. Paauwe

Tel. 0111 452 450

GEMEENTE PAKT WATEROVERLAST SCHARENDIJKE AAN

Met een nieuwe gescheiden riolering in de Dijkstraat en de aanleg van een waterberging (vijver) bij de Dijkstraat wil de gemeente korte metten maken met de wateroverlast waarover veel inwoners van Scharendijke bij de gemeente hebben geklaagd. Als het aan de gemeente ligt hebben de Scharendijkers nog dit najaar droge voeten.

Naar aanleiding van steeds terugkerende klachten over wateroverlast is de gemeente nu bezig met de voorbereiding van rioleringswerkzaamheden in de Dijkstraat. De gemeente kiest daarbij voor een duurzaam waterbeheer. De huidige riolering wordt vervangen door een nieuw, gescheiden afvoersysteem met een aparte afvoer voor hemelwater.

Deze nieuwe riolering is echter niet toereikend om klachten over wateroverlast te voorkomen. Daarvoor is meer nodig, in de vorm van een aparte waterberging tussen de Elkerzeeseweg en de Dijkstraat. De bestaande vijver tussen de Dijkstraat en de Elkerzeeseweg biedt onvoldoende capaciteit om als waterberging te fungeren. Daarom wordt een nieuwe vijver van ca.1000 m2 aangelegd achter het zogeheten Zwarte Plein.

Deze werkzaamheden beginnen, na overleg met de dorpsraad en de bewoners, op 1 september