Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


feit

Eendragtspolder: internationale roeibaan is een feit

Op donderdag 3 april ondertekenden wethouder Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte, Rotterdam) en de heer Boedhoe, bestuurlijk secretaris van het recreatieschap Rottemeren, een overeenkomst voor de aanleg van een internationale roeibaan in de Eendragtspolder. De Eendragtspolder biedt naast sport- en recreatiefaciliteiten in de toekomst ruimte aan vier miljoen m3 aan waterberging.

De Holland Acht, het Nederlanse roeiteam dat ons land wereldwijd vertegenwoordigt, luidde de realisatie met een inspirerende voordracht in. Voorafgaand aan de ondertekening van de overeenkomst vertelde hoogheemraad Jaap Klein hoe de Eendragtspolder in de toekomst ervoor gaat zorgen dat we droge voeten houden.

Bij intense regenbuien kan de Eendragtspolder als waterberging dienen (systeemberging). Het water uit de Rotte stroomt dan de polder in. Ook bij calamiteiten is de polder in te zetten. De Eendragtspoldeer biedt dan ruimte aan vier miljoen m3 water.

Roeibaan

Het ontwerp voor de internationale roeibaan voldoet aan alle geldende internationale maatstaven. De baan krijgt een lengte van twee kilometer en een breedte van 160 meter. De baan is zowel geschikt voor grote wedstrijden als voor wereldkampioenschappen. De baan is geschikt voor wedstrijden én voor trainingsfaciliteit voor verenigingen uit de regio Rotterdam.

Meer informatie


* Projecten/herinrichting Eendragtspolder
* www.eendragtspolder.nl