Politie Zuid-Holland-Zuid

03/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 04-04-2008 o Persberichten district II

VENTEN ZONDER VERGUNNING
GORINCHEM Een 27-jarige man uit Antwerpen is woensdagmiddag 2 april door de politie aangehouden bij de ingang van het Piazza Center. De man verkocht daar straatkranten maar bleek na controle niet over een vergunning te beschikken. De man zei zich van geen kwaad bewust te zijn dat hij een vergunning nodig had. Hij werd met een bekeuring voor venten zonder vergunning heengezonden.

AANRIJDING
MEERKERK Op de A27 bij Meerkerk heeft woensdagmorgen 2 april een aanrijding plaatsgehad tussen twee personenautos. Een 66-jarige man uit Bennekom trad op als automobilist, bij hem in het voertuig zaten nog twee mensen, twee plaatsgenoten van 66 en 67 jaar. Zij raakten gewond door de aanrijding en moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De 66-jarige automobilist reed op de linkerrijstrook richting Utrecht toen hij werd afgeleid door de radio. Een van de inzittenden wilde deze zachter zetten maar dit lukte niet. De bestuurder lette hierdoor niet op en reed tegen de auto voor hem, bestuurd door een 34-jarige man uit Etten Leur. Door de klap kwam deze automobilist tegen de vangrail. Daarna tolde de auto rond en kwam met de achterkant tot stilstand tegen diezelfde vangrail. De twee inzittenden van de ene auto zijn in het ziekenhuis behandeld, de een had een pijnlijke duim, de ander mogelijk een gebroken borstkas.

TWEE AUTOS GESTOLEN
SLIEDRECHT- In de nacht van woensdag op donderdag 3 april zijn er in de Mezenstraat twee personenautos gestolen. Het gaat om een Renault Clio met kenteken PB-DN-49 en een Opel Vectra met kenteken JR-RZ-97. De sleutels van beide autos zijn gestolen vanuit een woning aan de Mezenstraat. De vriend van de 20-jarige bewoonster merkte toen hij s nachts weg wilde gaan dat zijn sleutels niet meer in de keuken lagen. Ook de sleutels van de auto van de bewoonster waren weg. Vermoedelijk is de keukendeur niet op slot geweest, want er waren geen sporen van inbraak te zien.

OVER DE RIJKSWEG LOPEN
PAPENDRECHT- Een 31-jarige enigszins verwarde man uit Dordrecht is in de nacht van woensdag op donderdag 3 april over de Rijksweg A-15 gelopen. Agenten troffen de man aan terwijl hij over vluchtstrook liep. De man luisterde niet naar de agenten en liep op een gegeven moment zelfs de snelweg op. Gezien de levensgevaarlijke situatie die hierdoor ontstond, hebben de agenten de man naar de vluchtstrook toegetrokken. De man begon wild om zich heen te slaan en was niet voor rede vatbaar. Uiteindelijk lukte de agenten het om de man in de boeien te slaan. Hij is ingesloten op het politiebureau.

GRAFITTI
GORINCHEM- In Gorinchem Oost treft de politie de laatste tijd steeds meer grafitti aan. De politie is op zoek naar de daders. Daarom roept de politie eventuele getuigen op zich te melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-884 (lokaal tarief) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.