Politie Zuid-Holland-Zuid

03/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 04-04-2008 o Persberichten district I

KOSTUUMS EN COLBERT GESTOLEN
DORDRECHT In een woning in de Adriaan van Bleijenburgstraat is op dinsdag 1 april tussen 12.00 en 13.00 uur ingebroken. Het is niet bekend hoe de dader(s) binnenkwam, vermoedelijk met een valse sleutel. De huishoudster ontdekte de inbraak toen er laden van kasten openstonden. Er bleken drie kostuums en een vrijetijds colbert gestolen te zijn. De bewoner werd door de huishoudster geïnformeerd waarna hij aangifte deed. De politie onderzoekt de zaak.

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
HENDRIK-IDO-AMBACHT- In een woning aan de Hopklaver heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. In de woning werd een plantage met 460 planten aangetroffen. Er waren geen bewoners aanwezig toen de politie het pand binnentrad. Alle planten en apparatuur zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoners cq eigenaren.

VERDUISTERING
DORDRECHT- Een medewerker van een warenhuis aan de Voorstraat heeft op woensdag 2 april aangifte van verduistering gedaan. Het bedrijf stelde een onderzoek in omdat er de laatste tijd kasverschillen geconstateerd waren. Een 18-jarige caissière bleek gedurende een periode van zon drie maanden geld uit de kassa te hebben weggenomen en in haar sok te hebben gestoken. In totaal zou ze op deze manier 350 euro hebben buit gemaakt.

VERKEERSCONTROLE: 18 BEKEURINGEN
DORDRECHT- Het Verkeershandhavingsteam van de politie heeft op woensdag 2 april op meerdere plekken in Dordrecht een verkeerscontrole gehouden. Er werden zon 950 bestuurders gecontroleerd op de Merwedestraat, de Reeweg Oost en de Baanhoekweg. Er werden 18 mensen bekeurd; tien wegens te hard rijden, zes wegens het niet dragen van de autogordel en twee mensen voor bellen tijdens het rijden. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur.

HUISELIJK GEWELD: MAN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- De politie heeft op woensdagavond 2 april een 39-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De man had zijn 38-jarige ex-vrouw met zijn vuist in haar gezicht geslagen. De vrouw heeft hiervan direct aangifte bij de politie gedaan. De man is in de woning van het scheidende paar aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.
DORDRECHT- Een 38-jarige man uit Dordrecht is op woensdagavond 2 april in zijn woning aangehouden omdat hij vriendin had mishandeld. De 36-jarige vrouw belde de politie omdat ze was geschopt en geslagen. Ook had de man aan haar haren getrokken. De vrouw heeft aangifte bij de politie gedaan. De man is meegenomen naar het politiebureau en is hier ingesloten.

55 FIETSWRAKKEN VERWIJDERD
ZWIJNDRECHT - Op 3 april 2008 is in samenwerking met het Boumanhuis, stichting verslavingszorg en de Reclassering Nederland een opruimactie voor fietswrakken gehouden. Alle gestickerde fietsenwrakken die op dat moment nog in het stationsgebied aanwezig waren, zijn verwijderd. In totaal werden 55 fietswrakken verwijderd.
Vanaf 12 maart 2008 werden door de wijkpolitie Zwijndrechtse Waard in het stationsgebied te Zwijndrecht fietswrakken gestickerd. Op de stickers stond de einddatum 28 maart 2008. Vóór deze dag moesten de fietsen door de eigenaar verwijderd zijn.
Om de burger op de hoogte te stellen van dit project, is begin maart 2008 een persbericht geplaatst. Het doel van dit project is om de verpaupering en vernielingen in het stationsgebied tegen te gaan. Door verpaupering tegen te gaan wordt het veiligheidsgevoel vergroot en het aantal vernielingen verkleind.
In november 2008 zal de wijkpolitie Zwijndrechtse Waard opnieuw een fietswrakkenproject uitvoeren en zal een vooraankondiging naar de pers worden verstuurd.
Meer informatie is te krijgen bij Jan Bosschaart, Buurtagent Zwijndrecht Centrum Telefoon 0900-8844 (lokaal tarief) en via de email d1.wp.zwijndrechtsewaard@zuid-holland.politie.nl