Politie Zuid-Holland-Zuid

04/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 04-04-2008 o Persberichten district II

OPGELICHT
STREEFKERK Een 38-jarige man uit Vollenhove is donderdag 3 april opgelicht door een onbekende man, vermoedelijk uit Roemenië. De niets vermoedende 38-jarige reed in Streefkerk en werd daar op de Middenpolderweg aangesproken door een man in een blauwe Audi A4 met Roemeens kenteken. Deze persoon stond langs de kant van de weg met tranen in zijn ogen: de benzine was op en hij had geen geld of andere middelen om aan benzine te komen. De 38-jarige man gaf hem toen 150 euro in ruil voor een gouden ketting en een ring. De Roemeen vertrok daarna. De sieraden bleken achteraf van koper te zijn De politie kan niet vaak genoeg waarschuwen voor dit soort praktijken. Trap er niet in, deze mensen hangen alleen een zielig verhaal op om u geld te ontfutselen.

PAARD ERNSTIG GEWOND EN AFGEMAAKT NA BOTSING MET AUTO NIEUW-LEKKERLAND Op de Schoonenburgweg heeft donderdagmiddag 3 april rond 14.30 uur een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een ruiter te paard. Een 16-jarig meisje uit Nieuw-Lekkerland reed op haar paard op de Schoonenburgweg richting van de Elzenweg toen het dier schrok van een uit het water opvliegende zwaan. Hierdoor sprong het paard de rijbaan op waar op dat moment een auto kwam aanrijden, bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland. Zij probeerde nog uit te wijken maar kwam toch in botsing met het paard dat dusdanig ernstig gewond raakte dat het dier ter plekke afgemaakt werd door de dierenarts. De 16-jarige berijdster werd door ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens met een vermoedelijke hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De auto van de 25-jarige automobilist raakte aanzienlijk beschadigd.

NIET OPLETTENDE AUTOMOBILIST VEROORZAAKT AANRIJDING GORINCHEM - Op de A27 ter hoogte van Gorinchem heeft donderdagmorgen 3 april een aanrijding plaatsgehad tussen een bestelwagen en een vrachtwagen. Een 41-jarige man uit Utrecht veroorzaakte de aanrijding: hij reed op de A27 richting Breda op de meest linkerrijstrook. Naar eigen zeggen lette de bestuurder niet goed op waardoor hij helemaal naar de rechterkant van de weg reed. Daar kwam op de moment een vrachtwagen aangereden. Deze 60-jarige vrachtwagenchauffeur kwam vanaf de A15 en wilde op de A27 invoegen. De bestelwagen klapte tegen de zijkant van zijn vrachtwagen waarna de bestuurder terugstuurde naar links en aan die kant van de weg tegen de vangrail tot stilstand kwam. De 41-jarige man raakte gewond door rondvliegend glas en werd door de politie afgezet bij de huisartsenpost in Gorinchem om de snijwonden in zijn hand te laten behandelen. De vrachtwagenchauffeur zetten na de aanrijding zijn trekker met oplegger op de vluchtstrook. Hij raakte niet gewond.
Het rondvliegende glas beschadigde ook een andere auto die aan kwam rijden toen het ongeluk gebeurde. De gegevens van deze bestuurder zijn door de politie genoteerd.

SNELHEIDSCONTROLE
NIEUW-LEKKERLAND Op de Planetenlaan is op donderdag 3 april tussen 10.45 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden door het Verkeershandhavingsteam. Er werden 180 passanten gecontroleerd op snelheid, 71 van hen reden te hard. Zij krijgen de bekeuring thuis. De hoogst gemeten snelheid was 55 km per uur.

VERDACHT VAN DIEFSTAL HORLOGES
LEERDAM Een 36-jarige man uit Leerdam is donderdagmorgen 3 april door de politie aangehouden op verdenking van poging diefstal en vernieling van twee horloges op de markt op het Dokter Reilinghplein. De diefstal werd gezien door marktkooplui waarna ze hem achterna gingen. De horloges liet hij in zijn vlucht vallen waardoor ze niet meer te verkopen zijn. De marktlieden grepen de man maar hij wist zich los te rukken en weg te komen. De politie werd ingeschakeld die aansloeg op het signalement van de verdachte en hem thuis op zocht. Hij bekende inderdaad de persoon op de markt geweest te zijn maar zou de horloges niet hebben willen stelen. Hij zou zijn geschrokken toen hij werd aangesproken waarna hij wegrende en de horloges op de grond vielen. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BETRAPT
PAPENDRECHT De politie heeft donderdagmiddag 3 april een 17-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden bij het politiebureau in die plaats. De knul liep voorbij het bureau en vond het nodig om een politievoertuig te bespugen. Dit werd gezien door een van de agenten binnen. Die sprak de tiener aan maar die ging ervandoor. Hij kon worden aangehouden in de Rubensstraat. Na fouillering op het bureau bleek de 17-jarige een boksbeugel bij zich te dragen. Deze is in beslaggenomen. De jongen werd ingesloten.