Politie Zuid-Holland-Zuid

04/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 04-04-2008 o Persberichten district I

AANRIJDING OP ROTONDE
DORDRECHT Op de rotonde Hugo de Grootplein heeft donderdag 3 april rond 18.15 uur een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en een fietser. Een 40-jarige man uit Dordrecht stond in de file op de rotonde en zag plotseling een gaatje om de Viottakade op te rijden. Bij deze manoeuvre reed hij een 21-jarige vrouw uit Dordrecht aan. Zij kwam van achteren aangereden op de rotonde en was voornemens om de rotonde te vervolgen om het fietspad richting de Brouwersdijk te nemen. De fietsster had een pijnlijke knie en werd onderzocht door ambulancepersoneel. De auto liep lichte krasschade op.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 16-jarige jongen uit Dordrecht heeft donderdagmiddag 3 april zijn nieuwe fiets in moeten leveren bij de politie. Hij reed op de Burg. de Raadtsingel op een damesfiets zonder origineel slot. Reden genoeg voor de dienders om de tweewieler te controleren. Het vervoersmiddel bleek in 2007 te zijn gestolen in Nijmegen. De tiener ging daarop vrijwillig mee naar het politiebureau waar hij verklaarde een paar weken geleden de fiets samen met zijn vader via internet te hebben gekocht voor 200 euro. De tweewieler werd daarop in beslaggenomen, de rechtmatige eigenaar zal in kennis worden gesteld. De vader is uitgenodigd om ook een verklaring af te leggen. De politie stelt een onderzoek in naar de verkoper van de fiets.

BRAND IN WONING
DORDRECHT In een woning in de Boshamerstraat heeft donderdagmiddag 3 april brand gewoed. De binnenbrand ontstond vlak achter de voordeur nabij de gasmeter en richtte aanzienlijke schade aan. De hal, voordeur, trapgat en deels de bovenverdieping raakten beschadigd en spullen smolten door de hitte. De bewoonster (30) ontdekte de brand toen zij achter de computer zat. Bij het zien van de vuurhaard bij de voordeur waarschuwde ze de buren en haalde snel haar zoontje boven uit bed waarna ze het huis via de achterkant verliet. De brandweer bluste de brand. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk, de Unit Forensische Opsporing verricht hier onderzoek naar.

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
ZWIJNDRECHT In een woning in de Petuniastraat is op woensdagmorgen 2 april een hennepkwekerij ontdekt. De politie had een anonieme tip gekregen en stelde een onderzoek in. Na binnenkomst in de woning bleek er inderdaad in twee kamers wiet geteeld te worden. Het ging in totaal om zon 234 planten. De kwekerij werd ontmanteld en alle apparatuur en planten vernietigd. Eneco constateerde diefstal van stroom en deed hiervan aangifte. De 18-jarige bewoonster was op het moment van het politieonderzoek in de woning en werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Op donderdag 3 april meldde haar 57-jarige vader zich ook op het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. Beiden verklaarden op het bureau dat een ander verantwoordelijk zou zijn voor de kwekerij. Hiernaar wordt een onderzoek ingesteld.

AANRIJDING
DORDRECHT Op de kruising Vrieseweg/Vrieseplein/Kromhout heeft donderdagmorgen 3 april een aanrijding plaatsgehad tussen een fietser en een auto. De fietsster, een 54-jarige vrouw uit Dordrecht, kwam vanuit de richting Vriesebrug en sloeg linksaf waarbij zij vermoedelijk de binnenbocht nam. Op dat moment sloeg vanaf de Vrieseweg een personenauto het Kromhout op. Deze auto werd bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Dordrecht. Een botsing was het gevolg waarbij de fietsster viel en een hoofdwond opliep. Zij werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Daarna mocht ze naar huis. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding op en de hoofdwond moest worden gehecht. De automobiliste is erg geschrokken, haar auto liep schade op. DORDRECHT Op de kruising Zuidendijk/Leeuwstraat heeft donderdag 3 april rond 12.00 uur een aanrijding plaatsgehad tussen een fietser en een auto. De fietser, een 54-jarige vrouw uit Dordrecht, kwam vanaf de Jagerweg en fietste richting de Leeuwstraat. Op eerdergenoemd kruispunt gaf een 29-jarige automobiliste uit Dordrecht die vanaf de Zuidendijk kwam - geen voorrang aan de fietsster met een aanrijding tot gevolg. De gewond fietsster liep een pijnlijke vinger op. Na ambulancepersoneel mocht zij huiswaarts. Haar beschadigde fiets werd thuisgebracht door de politieagenten.

WAPENS IN BESLAGGENOMEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op donderdagavond 3 april een 49-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden in een woning aan de IJdenhove. De politie was getipt via Meld Misdaad Anoniem dat de man wapens in huis zou hebben. Na onderzoek ging de politie op donderdag 3 april aan de deur waarna ze een huiszoeking deden. Er werden diverse (vuur)wapens in beslaggenomen. De bewoner werd aangehouden omdat hij zich verzette tegen de huiszoeking. Hij schold de agenten uit en probeerde hen de woning uit te krijgen. De man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

VEELPLEGER DE FOUT IN
DORDRECHT Een 54-jarige veelpleger uit Dordrecht is donderdag 3 april eind van de middag aangehouden wegens winkeldiefstal. De man stopte in een winkel aan het Bagijnhof twee bakjes filet americain, twee stuks worst en vijf opscheplepels in zijn tas zonder de goederen af te rekenen. De politie rekende hem in, de winkel heeft aangifte gedaan. De man is in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 3 april een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een caissière in een supermarkt in winkelcentrum Sterrenburg op 31 maart j.l. Toen eiste hij geld van het personeelslid en uitte daarbij bedreigingen. De medewerkster gaf niets waarna de man wegging. Op donderdagmorgen 3 april kwam hij wederom in de supermarkt en werd direct de politie ingeschakeld. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.