Ministerraad


Project Beroepsonderwijs in Bedrijf gaat door

Persbericht | 04-04-2008

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ingestemd met het continueren van het project Beroepsonderwijs in Bedrijf, een subsidieregeling ter verbetering van het praktijkleren. Het project zorgt voor een beter functionerende arbeidsmarkt door de aansluiting tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven te verbeteren door middel van leer-werkprojecten. Dit leidt tot minder uitkeringslasten, minder maatschappelijke overlast en een betere sociale integratie. Door te leren in de praktijk worden moeilijk plaatsbare jongeren en kwetsbare volwassenen geschoold voor de arbeidsmarkt.

Leerwerktrajecten zijn het middel om deze risicogroepen een betere positie te verschaffen op de arbeidsmarkt. In deze trajecten zijn verschillende partijen betrokken: bedrijven, onderwijsinstellingen, kenniscentra, gemeenten en Centra voor Werk en Inkomen (CWI). Met het geld worden niet alleen leerwerktrajecten gerealiseerd, maar ook trajecten voor elders verworven competenties. Tevens komt een betere samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven tot stand. Het project levert een belangrijke bijdrage aan de beleidsdoelstellingen van het kabinet: het vergroten van de (arbeids)participatie en het versterken van de Nederlandse kenniseconomie door het beter benutten van talenten van mensen in alle lagen van de bevolking.

Het project Beroepsonderwijs in bedrijf wordt gefinancierd uit de zogeheten FES-middelen. Naast het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap participeren ook de ministeries van Economische Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.