Korps Landelijke Politiediensten

Snelheidscontrole A73 voorlopig gehandhaafd

snelheidscontrole
Driebergen - Maasbracht, 04-04-2008 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op verzoek van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in de maanden februari, maart en april verschillende snelheidscontroles gehouden. Van de 26533 bestuurders die de radarposten passeerden reden er 12580 harder dan de toegestane 70 en 90 km/uur. In totaal zijn hiervan 7527 bestuurders bekeurd.

De snelheidscontroles zullen voorlopig nog voortgang vinden. Op het traject tussen de Roertunnel en Tegelen blijven de maatregelen nog van kracht. Op het traject tussen de Roertunnel en Swalmen blijft de snelheidsbeperking van 70 km gehandhaafd.

Potentieel gevaar
Afgelopen woensdag reden van de 3483 passanten er nog 2990 te hard. Hiervan zijn er 1076 van bekeurd omdat zijn boven de bekeuringlimiet zaten. Er kwamen klachten binnen over deze snelheidscontrole omdat deze twee dagen voor het opheffen van de snelheidsbeperking werd gehouden. De grote snelheidsverschillen tussen bestuurders die zich wel aan de aangegeven maximum snelheid houden en bestuurders die denken vast een voorschot hier op te nemen levert dan een potentieel gevaar op.

Spookrijders
Het handhavingteam van de politie Limburg Noord heeft op het traject een tiental bekeuringen uitgeschreven voor extreme snelheidsoverschrijdingen en betrapte een drietal spookrijders.