Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Raadsleden willen investeren in talent jongeren

Uit de stadsdeelraad

4 april 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
De stadsdeelraad De Baarsjes wil investeren in het talent van Baarsjesjongeren. De partijen waren dinsdagavond tevreden met het nieuwe jongerenbeleid van het stadsdeel.

Wel hebben de PvdA, GroenLinks, VVD en D66 allemaal zo nog hun eigen wensen voor jongeren, bleek tijdens de vergadering van de raadscommissie Welzijn.

Investeren in Talent

In de nota Investeren in Talent staat onder meer dat jongeren in De Baarsjes naar school of aan het werk moeten. Jongeren worden kansen geboden om te werken aan hun talent, aan de mogelijkheden die ze hebben om iemand te zijn, te worden of verder te komen. Daar moeten ze ook zelf wat voor doen. Het jongerenwerk moet niet alleen maar worden ingericht voor jongeren die overlast veroorzaken, maar voor alle jongeren in De Baarsjes. Bovendien moet de scheiding tussen de verschillende etnische groepen jongeren worden doorbroken en moeten er activiteiten komen die alle jongeren aanspreken.

Jongerenwerk

De PvdA toonde zich dinsdagavond tevreden over het tegengaan van de verschillende etnische groepen. Een ongedeelde stad begint bij ongedeelde jongeren, meldde de PvdA. De partij kwam verder met het voorstel om een jongerenuitzendbureau op te zetten. GroenLinks benadrukte dat jongeren meer met sportclubs in aanraking moeten komen. Deze partij vindt verder dat het jongerenwerk zich vooral moet richten op jongeren met een lage opleiding of uit gezinnen met een laag inkomen.

De VVD vroeg zich dinsdag hardop af wanneer iemand nog jong is. Voor Baarsjesbewoners ouder dan 23 is het jongerenwerk niet bedoeld, meende de partij. Bovendien zouden ouders meer betrokken moeten raken bij hun kinderen. D66 vreesde dat het ambitieuze jongerenwerk niet aan zal slaan bij alle jongeren in het stadsdeel. Deze partij vond dat er vooral ook ruimte moet zijn voor jongeren om elkaar te ontmoeten.

De stadsdeelraad moet op 22 april nog instemmen met de nota Investeren in Talent.