Politie Kennemerland

Persberichten vrijdag 4 april

Regio, 04-04-2008

Roodlichtcontroles en gordelcontrole

REGIO, 3 april - roodlicht - De politie heeft op tien locaties gecontroleerd op het rijden door rood licht Hierbij zijn in totaal 22 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die door rood reden. Er werd gecontroleerd op de kruising Cruquiusweg/Javalaan in Heemstede en op de kruisingen Plesmanweg/Viaductweg en de Parallelweg/afrit A22 in Beverwijk.

Ook werd gecontroleerd op de Tolweg in Heemskerk en op de Spaarndamseweg, het Staten Bolwerk, de Gasthuissingel, het Frederikspark, de Friese Varkensmarkt en op de Wilhelminastraat in Haarlem.

BEVERWIJK, 3 april - draagplicht autogordel - De politie heeft tussen 14.15 uur en 16.00 uur een gordelcontrole gehouden op de Laan der Nederlanden en hierbij vijftien bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders en inzittenden die geen autogordel droegen. In totaal werden 613 auto's gecontroleerd. Ook een automobilist die niet hands-free aan het bellen was, kreeg een bekeuring van 150 euro mee naar huis.

Aangehouden na huiselijk geweld

VELSEN, 3 april - De politie heeft een 68-jarige Velsenaar aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De man had zijn vriendin mishandeld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rijden zonder geldig rijbewijs

SANTPOORT-NOORD, 3 april - De politie heeft rond 20.25 uur een 27-jarige IJmuidenaar aan de kant gezet op de Hagelingerweg, omdat er voor hem nog diverse boetes openstonden en omdat hij zonder geldig rijbewijs reed. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Drankrijders aangehouden

HOOFDDORP, 3 april - De politie heeft een 44-jarige automobiliste uit Hoofddorp aangehouden op het Liesbos om 23.30 uur, nadat zij onder invloed van alcohol had gereden. De vrouw had een alcoholpromillage van 0,7. Na betaling van het transactiebedrag van 250 euro kreeg zij een rijverbod van twee uur.

IJMUIDEN, 3 april - De politie zag rond 04.45 uur een dronken automobilist rijden. Ze hielden de bestuurder, 44-jarige IJmuidenaar, aan en brachten hem over naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier bleek dat de man een algehele rijontzegging had en dat hij dus zonder geldig rijbewijs had gereden. De IJmuidenaar gedroeg zich vervelend en weigerde mee te werken aan een ademanalysetest. De nodige processen verbaal zijn tegen hem opgemaakt.

Rijden onder invloed is een misdrijf: bij een alcoholpromillage vanaf
1,3 vordert de politie het rijbewijs in. Voor beginnend bestuurders geldt dat zij hun rijbewijs direct kwijtraken als zij een alcoholpromillage hebben vanaf 0,8 %o. Zij moeten een verplichte EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) volgen (eigen kosten van minimaal 750 euro voor de 3-daagse cursus). Voor meer informatie, zie:www.verkeershandhaving.nl

Winkeldiefstallen

HAARLEM/HOOFDDORP, 3 april - De politie heeft tien winkeldieven aangehouden in Haarlem en in Hoofddorp. In de meeste gevallen zorgde het eigen winkelpersoneel en de beveiliging voor het overdragen van de dieven aan de politie.

Bij een winkel op de Rijksstraatweg in Haarlem werd een 26-jarige Haarlemmer aangehouden omdat hij 20 tubes tandpasta had gestolen. De Haarlemmer bleek niet erg gelukkig met zijn aanhouding en hij liet dit merken door hard te schreeuwen. Ook wilde hij een vrouwelijk personeelslid van de winkel een schouderduw te geven. De man werd door de politie in de transportboeien geplaatst en naar het politiebureau gebracht. Hier bleek dat de man een bekende veelpleger is. Hij is ingesloten in het politiebureau.