Diefstal navigatiesystemen

Apeldoorn, 04-04-2008 o In de afgelopen week zijn bij diverse auto-inbraken in Apeldoorn en omgeving 7 navigatiesystemen gestolen. Navigatiesystemen zijn in trek bij autokrakers en de politie doet een dringend beroep op mensen om navigatiesystemen niet in hun auto achter te laten, ook niet bij de eigen woning.

De navigatiesystemen, en in enkele gevallen ook diverse andere goederen, zijn gestolen uit autos aan de Ugchelsegrensweg, de Fitislaan (2x), de Droefakkers (Loenen, Gld.), parkeergarage centrum, Kievietsweg en de Hoenderparkweg.

De politie doet onder de noemer Niets erin, niets eruit! met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in autos achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Verder adviseert de politie, doe altijd aangifte. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen.