De Nederlandse Bank

Kellermann

Eerste exemplaar Frontiers in Pension Finance voor Joanne Kellermann

Nieuwsbericht

Datum 4 april 2008

Vrijdag 4 april 2008 is het eerste exemplaar van het boek Frontiers in Pension Finance overhandigd aan DNB-directeur Joanne Kellermann, onder andere verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen.

De bundel bevat de papers gepresenteerd op de gelijknamig conferentie die vorig jaar maart plaatsvond in Amsterdam. De conferentie en het boek zijn een gezamenlijk initiatief van DNB, Netspar en de internationale organisatie van pensioentoezichthouders IOPS. Hoe adequate pensioenvoorzieningen te treffen tegen redelijke kosten is een grote uitdaging in onze vergrijzende samenleving.

Frontiers in Pension Finance bevat een uitgebreid overzicht van de nieuwste inzichten op het gebied van financiering van pensioen, institutionele vormgeving van pensioensystemen, pension fund governance en risicogebaseerd pensioentoezicht. Het combineert hoogwaardige analyses met innovatieve beleidsvoorstellen om de efficiëntie en de veerkracht van pensioenstelsels te vergroten en daarmee hun positieve bijdrage aan de mondiale financiële stabiliteit. Frontiers in Pension Finance is interessant voor een breed publiek, in het bijzonder onderzoekers, pensioenfondsbestuurders, toezichthouders en beleidsmakers.

Het boek bevat bijdragen van gerenommeerde experts onder wie de wetenschappers Keith Ambachtsheer, David Blake, Zvi Bodie, Lans Bovenberg en ECB-bestuurder Lucas Papademos.
De editors van het boek zijn Dirk Broeders (DNB), Sylvester Eijffinger (Universiteit van Tilburg, Netspar) en Aerdt Houben (DNB en IOPS). Het boek is uitgegeven door Edward Elgar Publishing (ISBN 978-1-84720-660-2).

Downloads


* Frontiers in pension finance (PDF: 30,3 Kb)
---