Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 4 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 04-04-2008

Grote verkeerscontrole op Arrivaterrein

Purmerend, 3 april 2008

De politie heeft donderdag een grote verkeerscontrole gehouden op het Arrivaterrein waarbij in totaal 160 voertuigen werden gecontroleerd. De Belastingdienst en de Wegenwacht waren er ook bij. Er werden 26 bekeuringen uitgedeeld. Negen bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen, in 3 gevallen was de losbreekreminrichting niet in orde en twee bestuurders reden met losliggende lading. De overige bekeuringen waren onder meer voor het rijden zonder kenteken, niet-handsfree bellen en een verlopen APK. De politie heeft een 52-jarige Purmerender aangehouden die zichkon zich niet kon legitimeren en volgens de informatie van de meldkamer zou de man geëmigreerd moeten zijn. Het bleek dat hij de Belastingdienst nog een bedrag van 11.000, - verschuldigd was. Tijdens de insluitingfouillering op het bureau aan de Waterlandlaan kwam er een grote hoeveelheid contant geld uit zijn binnenzak. De politie onderzoekt de herkomst van het geld en deelde een boete uit van 300, - omdat de verdachte reed terwijl hij een rijverbod had. De Belastingdienst legde beslag op de auto, het geld, 2 gouden kettingen en een mobiele telefoon.

De Belastingdienst controleerde in totaal 3115 voertuigen met de Automatische Nummerplaat Registratie (ANPR. Er waren 25 hits.

Dronken en zonder rijbewijs

Wormerveer, 4 april 2008, 01:44 uur

Een 18-jarige jongeman uit Wormer heeft proces-verbaal gekregen omdat hij beschonken in een auto reed terwijl hij nog geen rijbewijs had. Surveillerende agenten lieten de auto 's nachts aan de kant zetten en ze roken dat de bestuurder had gedronken. De blaastest bevestigde dat.