Gemeente Baarn

Proef: autovrije straten bij werkzaamheden Zeeheldenbuurt

Wanneer de gemeente straten en stoepen onkruidvrij maakt, kan zij niet overal bij komen wanneer er autos of aanhangwagens in een straat staan geparkeerd. In een autovrije straat kan wel op alle plekken worden gewerkt. Daarom gaat de gemeente bij wijze van proef werkzaamheden uitvoeren in autovrije straten. Dit gaat gebeuren in de Zeeheldenbuurt op woensdag 16 april en donderdag 17 april.

Wat gaat de gemeente doen?
Met de borstelmachine worden de straten en de stoepen ontdaan van onkruid. De kolkenzuiger zuigt de putten en de randen bij het putdeksel schoon. Daarna wordt de straat geveegd met machines. Waar nodig wordt klein herstelwerk uitgevoerd door een ploeg stratenmakers. Tenslotte wordt al het straatmeubilair (banken, afvalbakken en borden) schoon gespoten.

Niet parkeren!
De werkzaamheden vinden plaats in de Zeeheldenbuurt op woensdag 16 april en donderdag 17 april. De bewoners zijn per brief geïnformeerd. Aan direct omwonenden van de straten wordt ook verzocht om autos, aanhangwagens en caravans tijdelijk elders te parkeren. Daardoor kan in de omliggende straten tijdelijk sprake zijn van een grotere parkeerdruk. De gemeente vraagt hiervoor uw begrip.

De Doormanlaan wordt als straat niet schoongemaakt. De bewoners die aan de Doormanlaan wonen is wel gevraagd niet in het gebied te parkeren waar wel werkzaamheden plaatsvinden.

Een kaartje van het gebied waar wordt gewerkt, kunt u hieronder downloaden. In de gekleurde gebieden kan niet geparkeerd worden op 16 en 17 april.