Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Tilburg (4/3)

TILBURG, 4 april 2008

Politie houdt vermoedelijke schutter aan van schietincident (bericht 2)

TILBURG Vanmorgen rond 04.30 uur meldde zich, naar aanleiding van de schietpartij op de Ringbaan Noord op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid, de vermoedelijke schutter, een 23-jarige Tilburger. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. Tijdens een ingesteld onderzoek heeft de politie een vuurwapen met munitie aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. De eerder aangehouden verdachte, een 28-jarige Tilburger, is vanmorgen na ontslag uit het ziekenhuis, overgebracht naar het bureau waar hij is ingesloten. Ook hij is in verzekering gesteld.

Kort voor middernacht ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een schietpartij op straat op de parallelrijbaan van de Ringbaan Noord ter hoogte van de Quirijnstoklaan. Agenten troffen aan de zuidzijde de gewonde 28-jarige Tilburger aan. De man is direct overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand bleek na onderzoek niet levensbedreigend. Agenten zetten de omgeving af en startten een uitgebreid onderzoek. Tijdens dit onderzoek werd het arrestatieteam ingezet. Het team betrad een woning aan de Ringbaan Noord. Controle wees uit dat er niemand aanwezig was. In de nabije omgeving van de woning trof de politie een auto aan die een mogelijke rol bij het incident heeft gespeeld. Naast een buurtonderzoek stellen technische rechercheurs in de loop van de dag een sporenonderzoek in de auto in.

Man valt huurder lastig

TILBURG: Een 48-jarige man uit Rijen heeft zich donderdagochtend rond 09.45 uur gemeld op het politieburo. De man wordt verdacht van stalking en huisvredebreuk. De man, die een pand in Tilburg verhuurt, zou de huurder lastig vallen door op ongewenste momenten de woning binnen te stappen. Ook deed de man oneerbare voorstellen aan de huurdster. De man is aangehouden.

Politie houdt man aan voor mishandeling van zijn broer

OISTERWIJK: Een 20-jarige man uit Tilburg is donderdagmiddag rond 13.15 uur met toestemming van de officier van justitie aangehouden op een camping in Oisterwijk. Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling van zijn 18-jarige broer. Hij zou hem geschopt en geslagen hebben. De broer heeft aangifte gedaan. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven opgepakt

TILBURG: Op het Wagnerplein zijn donderdagmiddag rond 14.00 uur uur twee vrouwen van 24- en 27 jaar uit Hoorn aangehouden voor diefstal. Beiden zouden uit een supermarkt op het Wagnerplein levensmiddelen ter waarde van circa 40 euro hebben meegenomen. De beveiligingsmedewerker hield beide dames aan en leverde ze over aan de politie. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Uit onderzoek bleek de 24-jarige vrouw nog een vonnis open te hebben staan van 50 dagen. Zij is ingesloten.

TILBURG: Omstreeks 16.20 uur hield de politie een 31-jarige man uit Vught aan voor het stelen van een maaltijdsalade in een supermarkt aan het Dudokhof. Winkelpersoneel kon de verdachte buiten op straat aanwijzen. De politie nam de man mee naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: Een 64-jarige man is vrijdagochtend rond 12.00 uur aangehouden voor het stelen van wat etenswaren in een supermarkt op het Verdiplein. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Roken komt man duur te staan

TILBURG: Een 37-jarige man uit Maastricht is donderdagavond rond 22.30 uur op het centraal station aangehouden voor het stelen van een pakje sigaretten en een aansteker. De man wilde de trein nemen, maar werd voordat hij in kon stappen meegenomen door de politie. De verdachte bekende en heeft de spullen teruggegeven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een bekeuring van 125 euro mee.

Man bedreigt zijn flatgenoten

TILBURG: Donderdagavond rond 20.25 uur werd een 23-jarige Tilburger aangehouden in de Redemptoristenstraat. De man uitte in de berging van de flat bedreigingen naar een flatbewoner en sloeg een andere flatbewoonster op het gezicht. De ruzie ontstond doordat de verdachte dacht dat de flatbewoners over hem roddelde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan na een ruzie in relationele sfeer

TILBURG: Op de Piusstraat hield de politie donderdagavond rond 21.55 uur een 19-jarige Tilburger aan die verdacht wordt van het mishandelen van twee vrouwen. Op straat ontstond ruzie. De man zou zijn
ex-vriendin bedreigd en in het gezicht geslagen hebben. Ook een andere vriendin die zwanger is kreeg het portier van de auto in haar buik. De ex-vriendin heeft aangifte tegen de man gedaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken automobilist in kraag gevat

TILBURG: Op de Bisschop Zwijsenstraat hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.25 uur een automobilist aan voor rijden onder invloed. De 70-jarige Tilburger blies 355 ug/l terwijl 200 ug/l is toegestaan. De bestuurder kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal mee.

Horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee arrestaties verricht tijdens het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum.

Een 24-jarige man uit Tilburg is omstreeks 03.50 uur aangehouden op de Heuvel voor openlijke geweldpleging. De man was betrokken bij een vechtpartij.

Omstreeks 04.40 uur is een 22-jarige Tilburger aangehouden op de Heuvelring voor het beledigen van een politieagent. Hij deed dit nadat hij een bekeuring kreeg voor baldadig gedrag.

Een 21-jarige man uit Rijen is door barpersoneel uit een horecagelegenheid aan de Heuvel gezet omdat hij lastig werd. De man kon niet meer op eigen benen staan. Ook bleek dat hij wat softdrugs bij zich had. Vanwege overlast (ARTIKEL 2) hebben agenten de man meegenomen naar het bureau. De man krijgt een bekeuring mee.

Verkeersongeval veroorzaakt materiele schade

TILBURG: In de Goirkestraat vond vanmiddag rond 14.30 uur een verkeersongeluk plaats. Een 20-jarige man uit Tilburg reed over de Goirkestraat in de richting van het Bart van Peltplein. Een tegemoetkomende bestuurder stond stil op zijn weghelft om linksaf de Korte Hoefstraat in te rijden. De Tilburger verloor de macht over het stuur en raakte in een slip. Mogelijk dat zijn snelheid hieraan ten grondslag lag. Hij reed tegen een straatnaambord en reclamezuil aan. Hij kwam tot stilstand tegen een personenauto. Tijdens zijn slip miste hij een scootmobielrijder die op het fietspad naast de weg reed. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie verzorgde de afzetting.

Politie achtervolgt gestolen auto

DONGEN / TILBURG - De politie heeft kort na middernacht in de Doctor Mollerstraat in Dongen een 35-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht op het Bart van Peltplein in Tilburg een auto te hebben ontvreemd. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Tijdens de surveillance wilden agenten in de Kanaalstraat een personenauto controleren. Nadat de politie de bestuurder een stopteken gegeven hadden, stopte de auto. Op het moment dat één van de agenten de automobilist wilde aanspreken, gaf de man gas en reed met hoge snelheid weg in de richting van de Sint Josephstraat. Via de St. Josephstraat vervolgde de bestuurder zijn weg richting de Hoge Ham. De man overtrad tijdens zijn vlucht diverse verkeersregels zoals de maximum snelheid en het negeren van verplichte rijrichtingen. Door zijn rijgedrag bracht hij het overige verkeer in gevaar. Het lukte de agenten op de rotonde van de Mgr Gosselingstraat de auto tot stoppen te dwingen. Tijdens deze manoeuvre ontstond er tussenbeiden een aanrijding. Op het moment dat de auto stil stond stapte de bestuurder uit de auto en rende weg. Na een korte achtervolging grepen de agenten de man in de Doctor Mollerstraat in de kraag. Onderzoek wees uit dat de auto waarin hij reed ontvreemd was.

Auteur: Eefje Klijberg