Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 04-04

BREDA, 4 april 2008

Rustige stapavond in centrum Breda

BREDA: De agenten die donderdagavond- nacht in het centrum van Breda waren belast met horecatoezicht, beleefden een rustige dienst. Er was niet al te veel publiek op de been. Agenten verrichten één aanhouding. Een 24-jarige inwoner van Rijswijk (Zuid-Holland) werd opgepakt wegens openbare ordeverstoring. Verder werden er zeven processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere wildplassen en foutief parkeren.

Illegale Iraniër probeert fiets te stelen

BREDA: Een 36-jarige man uit Iran is donderdagmorgen rond 11.45 uur aangehouden op de Speelhuislaan op verdenking van diefstal van een fiets. Agenten werden gealarmeerd door een beveiliger die aan de achterzijde van het NS-station zag dat een man met een tang probeerde het slot van een fiets door te knippen. Daarop hielde de beveiliger de man aan. De Iraniër verklaarde op het politiebureau illegaal in Nederland te zijn, hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Jeugdige winkeldief in de kraag gepakt

TETERINGEN: De politie heeft donderdagmorgen bij een supermarkt aan de Scheperij een 15-jarige jongen uit Teteringen aangehouden. Dat gebeurde rond 12.30 uur. De jongen probeerde wat snoepgoed (waarde: 4 euro) mee te nemen zonder dat te betalen, maar zijn plan werd doorzien. Na verhoor op het bureau is hij overgedragen aan zijn verzorgers; naar een passende straf wordt in overleg met Justittie gekeken.

Veelplegersteam arresteert twee verdachten woninginbraak

BREDA: Agenten van het team dat in Breda veelplegers in de gaten houdt, hebben donderdagavond om 20.30 uur een 33-jarige Bredanaar en een 49-jarige man uit Etten-Leur aangehouden wegens een woninginbraak. De politie kreeg rond 20.00 uur een melding van een bewoner van de Twikkelstraat dat hij een inbreker had overlopen. De inbreker vluchtte weg in een auto, maar de bewoner was zo attent het kenteken van de auto te noteren. Ook kon hij een goed signalement geven.

Op die manier kwamen de agenten uit bij de woning van de 33-jarige Bredanaar in het centrum van de stad. Agenten stonden bij het huisadres toen de auto kwam aanrijden. Behalve de Bredanaar zat ook de man uit Etten-Leur in de auto. Beide mannen staan geregistreerd als veelpleger en zijn conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. De bewoner van de Twikkelstraat heeft aangifte gedaan, zover bekend is er niets gestolen.

Auteur: Andre van den Hul