Gemeente Waterland


Het college van B&W geeft de Milieudienst Waterland binnenkort opdracht om een verkennend bodem-onderzoek te verrichten op de sportvelden van sportpark Markgouw. Na circa twee maanden zullen de resultaten bekend zijn.

Het college heeft besloten tot dit onderzoek vanwege een geuit vermoeden van bodemverontreiniging die ontstaan zou zijn tijdens de aanleg van het sportpark. Uit archiefonderzoek van de Milieudienst Waterland en de gemeente Waterland blijkt dit niet. Bodemverontreiniging kan gevolgen hebben voor de (volks)gezondheid, reden waarom het college van B&W toch besloten heeft dit onderzoek uit te laten voe-ren.

Het bodemonderzoek bestaat uit meerdere boringen; deze boringen hebben geen gevolgen voor de kwali-teit van de sportvelden. De Milieudienst tracht de overlast uiteraard tot een minimum te beperken. Zo voert de milieudienst het onderzoek uit tijdens werktijden, waardoor avond- en weekendactiviteiten ge-woon doorgang kunnen hebben.

Zodra meer informatie bekend is, worden de betrokkenen hierover geïnformeerd. Tussentijdse informatie maken wij eveneens bekend via onze website.

Ten overvloede benadrukt het college dat, zoals het zich nu laat aanzien, geen sprake is van risicos voor de (volks)gezondheid.