Electrabel


Electrabel, SUEZ Groep, nieuwe sponsor Avond4daagsen vrijdag 4 april 2008

Binnen breder concept Stappen Maken

Zwolle - Electrabel, de grootste stroomproducent van Nederland, wordt sponsor van de 225 Avond4daagsen die jaarlijks onder auspiciën van wandelsport organisatie Nederland KNBLO-NL plaatshebben. De onderneming heeft hiertoe vandaag een driejarige overeenkomst getekend met de KNBLO-NL. De betrokkenheid bij dit reeds 60 jaar oude oer-Hollandse wandelevenement maakt deel uit van een nieuw concept op het gebied van sportsponsoring, dat Electrabel de komende jaren -onder de naam Stappen Maken- uitbouwt.

In de periode mei t/m juli zullen meer dan 250.000, veelal jeugdige, lopers gedurende 4 avonden per week deelnemen aan dit evenement. Electrabel wordt ook sponsor van de Nijmeegse Vierdaagse en is betrokken bij 11 andere toonaangevende Nederlandse wandelevenementen zoals: de Rode Kruis Bloesemtocht, de Zevenheuvelentocht en de Falconwalk. De website www.stappenmaken.nl omlijst het concept Stappen Maken. De website, die vanaf 15 april actief zal zijn, moet een centraal informatie- en uitwisselingspunt worden voor iedereen die geïnteresseerd is in deze vorm van sportbeoefening.

De populariteit van wandelen, de grootste sport van Nederland, neemt snel toe, vooral onder jongeren. De stijgende populariteit van de Avond4daagse is daarvan een goed voorbeeld. Door de samenwerking van Electrabel met KNBLO-NL is een nieuwe frisse huisstijl ontwikkeld. Partijen willen samen van elke Avond4daagse een lokaal wandelfeest maken.

Electrabel vindt Stappen Maken goed aansluiten bij wat de onderneming zowel commercieel als in maatschappelijke zin wil uitstralen. Het is dan ook de bedoeling dat Stappen Maken praktische uitwerkingen gaat krijgen in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.