PvdA Europees parlement


Europa voor beginners Vanaf het voorjaar van 2008 begint de PvdA-eurodelegatie met de 'Europa voor beginners'-informatietournee: een serie workshops over de Europese Unie en het nieuwe Europees verdrag, bedoeld voor belangstellende sociaal-democraten in Nederland.

Altijd al uw kennis over Europa willen bijspijkeren? Hoe zat het ook weer met de Europese institutities in Brussel, en met de bevoegdheden van het Europees Parlement? En wat staat er eigenlijk in dat nieuwe Europees verdrag, de opvolger van de in 2005 afgewezen Grondwet?

Het antwoord op al deze vragen kunt u krijgen door één van de gratis workshops aan te vragen bij de afdeling publieksvoorlichting en
-activiteiten van de PvdA-eurodelegatie. Meld u nu aan! Gratis workshops

De workshops worden door een groep ervaren trainers gegeven, die allen in hun dagelijkse werk met Europa te maken hebben. De sessies zijn informerend van aard, en zijn gemodelleerd naar de succesvolle 'Europa voor beginners'-workshops die tijdens het Europafestival (Amsterdam, mei 2007) en de Dag van de Unie (Utrecht, december 2007) werden georganiseerd door de PvdA-eurodelegatie. De campagne draagt dan ook dezelfde naam.

Elke workshop bestaat uit twee delen:
* Informatie over de werking van de Europese Unie in het algemeen, de werking van Europese besluitvorming, de Brusselse instituties en het werk van de PvdA-eurodelegatie;
* Informatie over de inhoud van het nieuwe Europees verdrag, de veranderingen ten opzichte van de afgewezen Grondwet en de sociaal-democratische winstpunten.

Faciliteiten

Het workshopmateriaal en de trainer worden door de PvdA-eurodelegatie gefaciliteerd. Van de aanvragers wordt verwacht dat zij een locatie en de technische benodigdheden verzorgen; de laatste bestaan uit een laptop, een beamer en een scherm geschikt voor het vertonen van PowerPoint-presentaties. Voor de vergoeding van zowel locatie als technische faciliteiten is vanuit de 'Europa voor beginners'-campagne een budget beschikbaar. Workshop aanvragen?

Heeft u interesse in een 'Europa voor beginners'-workshop, dan kunt u zich aanmelden bij Merel de Haan (medewerker publieksactiviteiten) op 020-5512262 of via mdhaan@pvda.nl. U kunt dan samen kijken naar een geschikte datum voor de workshop.

INFO