Ingezonden persbericht


24-03-08 PERSBERICHT:

Do Sustainable!
Jonge creatieven over duurzaamheid in de praktijk

KingKong Galerie presenteert op 4 april de vierde multidisciplinaire Art&Talk avond. Onder de titel Do Sustainable! presenteren jonge creatieven praktische projecten die bijdragen aan een duurzame wereld.

Toen Al Gore zijn film afmonteerde en de initiatiefnemers van Cradle to Cradle hun boek schreven, werkten jonge creatieven in hun ateliers aan duurzame praktische toepassingen en ontwerpen. Nu de hype op zijn hoogtepunt is, lijkt het Art&Talk tijd voor opening van zaken. Welke initiatieven zijn de afgelopen tijd ontplooid en wat zijn de verhalen achter deze creaties? Waar zit de inspiratie en wat zijn de ervaringen? We horen en zien het van de volgende pioniers:


* Een lezing van Patrick Kruithof over de duurzaamheidstrend
* Productontwerper Thies Timmermans over project in Goa
* Sustainable bamboo fashion van Matilde Cabral
* Hotel Transvaal: de opwaardering van ongebruikte slooppanden
* Food met als thema "afval is voedsel"

* Ideal & co: ideals into business

* Garbage architecture van REFUNK

* Duurzaam thema interieur van Thijs Masthoff & Isis Hoos

KingKong Galerie is een podium in Den Haag voor jonge creatieven. Art&Talk bestaat uit een expositie, daarnaast leveren ontwerpers, kunstenaars, wetenschappers en andere criticasters inhoudelijke bijdragen. Het publiek praat en discussieert mee. In de sfeer van het thema wordt de avond aangekleed met bewegend beeld, muziek en food.

Locatie: KingKong Galerie / Prinsegracht 8 (naast het Paard) Datum: 04 april 2008
Toegang: 3 Euro
Opening expositie: 19.30u
Aanvang programma: 20.00u
Meer Info: www.kingkong-galerie.nl

Art & Talk is een initiatief van interieurontwerper Jan Melis, multimedia vormgever Bas Tiemes en stadssocioloog Mark van de Velde.

Noot voor redacties: