Ingezonden persbericht


Persbericht - 2 april 2008

'The Apostles' van Sir Edward Elgar live op Radio 4

4, 5 en 6 april live omroepconcerten op Radio 4

In de Vrijdag van Vredenburg op 4 april speelt het Radio Filharmonisch Orkest met het Groot Omroepkoor onder leiding van Paul Mann de volledige uitvoering van The Apostles van de Britse componist Sir Edward Elgar.

Radio 4 zendt dit weekend nog twee andere concerten live uit. In de ZaterdagMatinee kan de luisteraar composities horen van Wolfgang Amadeus Mozart, Frank Martin en Michael Haydn, uitgevoerd door de Radio Kamer Filharmonie en het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Frans Brüggen.

Op zondag muziek van Tsjaikovski en Sibelius, uitgevoerd door de Koninklijke Harmonie van Vlaanderen onder leiding van Arthur Arnold rechtstreeks vanuit het Concertgebouw te Amsterdam.

Vrijdag 4 april - van 20.00 tot 22.45 uur

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van Paul Mann en met Lisa Milne (sopraan), Jane Irwin (mezzo-sopraan), Tom Randle (tenor), Geert Smits (bas), David Adam Moore (bas) en Arttu Kataja (bas) als solisten brengen The Apostles van Edward Elgar ten gehore. The Apostles is een oratorium over de Apostelen en het leven van Jezus Christus. Rechtstreeks vanuit Vredenburg Leidsche Rijn, vanaf 20.00 uur op Radio 4. (NPS, AVRO en TROS)

Zaterdag 5 april - van 14.15 tot 17.00 uur

Onder leiding van Frans Brüggen brengt De Radio Kamer Filharmonie met het Nederlands Kamerkoor minder bekende werken van bekende namen: Maurerische Trauermusik van Wolfgang Amadeus Mozart, Et la vie l'emporta van Frank Martin en het Requiem in C van Michael Haydn. Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw te Amsterdam van 14.45 tot 17.00 uur op Radio 4. (NPS, AVRO en TROS)

Zondag 6 april - van 11.00 tot 12.00 uur

De Zesde Symfonie van Tsjaikovski was zijn zwanenzang: negen dagen voor zijn dood ging deze compositie in première. De symfonie wordt voorafgegaan door de Zwaan van Tuonela van Jean Sibelius. De Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen speelt beide werken onder leiding van Arthur Arnold. Vanuit het Concertgebouw, live van 11.00 tot 12.00 uur op Radio 4. (AVRO en Concertgebouw)

Voor meer informatie over programma's en over kaartverkoop van concerten: www.radio4.nl