Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 28 maart 2008





















Persbericht


Gemeentebestuur kijkt actief over de grenzen provincie


Raadsexcursie met accent op Toekomstvisie: 'actief en betrokken'


Het gemeentebestuur van De Wolden gaat vrijdag 4 april aanstaande op raadsexcursie. Het doel hiervan is kennis te nemen van diverse projecten en ondernemingen in de provincie Overijssel. Geïnspireerd door deze ervaringen kunnen raadsleden, het college van B&W en de directie aanvullende accenten leggen bij de realisering van het gemeentelijke beleid en de toekomstvisie 'De Wolden: actief en betrokken'.

Op het programma staan onder meer het bezichtigen van een voormalige boerderij in Herxen waarin nu acht starterswoningen gevestigd zijn en een rondleiding in een oude kippenschuur in Schalkhaar die omgebouwd is tot geluidsstudio en wil uitbreiden. Tenslotte brengt het gezelschap een bezoek aan de zuivelboerderij 'n Aanvang in Lettele. Op deze locatie is gelegenheid voor discussie over bijvoorbeeld de rood-voor-rood regeling in aanwezigheid van wethouder G. Hiemstra van Deventer.

Het gemeentebestuur gaat gemiddeld een keer per jaar op excursie. Het is de eerste keer dat er een bezoek buiten de provincie gebracht wordt. Excursies zijn een van de instrumenten die raad en college inzetten om kennis te vergaren, inzichten te vergroten en om inspiratie op te doen.

///////////////////////////////////


Noot van de redactie:   Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cluster communicatie, tel. (0528) 378 241.



---- --