Ingezonden persbericht


Vrijdag 4 april in World s Untold Stories:

THE COLDEST WINTER

De situatie in Afghanistan verslechtert gestaag. In de afgelopen 12 maanden zijn duizenden Afghanen om het leven gekomen en botsingen tussen NAVO-troepen en opstandelingen zijn aan de orde van de dag.

Zes jaar na de door de VS geleide invasie is de situatie behoorlijk veranderd. Soldaten praten niet langer over het onschadelijk maken van de Taliban of de jacht op terroristen. Nu draait alles om het ontwikkelen van tactieken tegen de rebellen. "We moeten voortdurend methoden zoeken om het beter en anders te doen", aldus Luitenant Kolonel Woods. Zijn manschappen ogen uitgeput en gedemoraliseerd.

s nachts daalt de temperatuur naar - 30°c. Sneeuwstormen houden de helikopters aan de grond, maar ondanks het extreme weer, maken de troepen van de US 82nd Airborne zich op voor een tiendaagse patrouille.

De documentaire "The Coldest Winter" volgt hen tijdens hun strijd met de natuurlijke elementen en de spanningen in de omgeving.

CNN s World s Untold Stories

De serie World s Untold Stories wordt iedere vrijdagavond van 19.30 uur 20.00 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over oorlog, onderdrukking, strijd, armoede, de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video s en een blog bij de serie.

World s Untold Stories: The Coldest Winter wordt uitgezonden op:

Vrijdag 4 april om 19.30 uur

Zaterdag 5 april om 13.00 uur en 00.00 uur


---

Noot voor de redactie (