Ingezonden persbericht


Lloyd's Register Educational Trust co-financiert TUD leerstoel Railway Engineering

4 april 2008- Donderdag 3 april hebben mr. M.C. Franklin, directeur van Lloyd's Register Educational Trust en prof.ir. L. de Quelerij, decaan van de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (TU Delft) een samenwerkingsovereenkomst getekend over de leerstoel 'Railway Engineering'. De onderwijs- en onderzoeksfunctie van de leerstoel is gericht op beschikbaarheid en veiligheid van railinfrastructuur en railtransportmodaliteiten.

Leerstoel
De Universiteitsleerstoel wordt ingevuld met een voltijd hoogleraarspositie en financiering van onderzoek. De leerstoel fungeert binnen de sectie Weg- en Railbouwkunde, afdeling Bouw. De onderwijs- en onderzoeksfunctie van de leerstoel is gericht op beschikbaarheid en veiligheid van railinfrastructuur. Hiermee wordt het toenemende belang van railinfrastructuur binnen de studie Civiele Techniek nog sterker onderkend. Met deze samenwerking wordt de positie van de leerstoel in het vakgebied verankerd.

Trust
Lloyd's Register Educational Trust is een onafhankelijke, charitatieve organisatie die geheel wordt gefinancierd door de Lloyd's Register Groep en sponsort wereldwijd onderwijs, training en onderzoek op het gebied van transport, wetenschap en technologie.

Meer informatie
Zie ook het persbericht op de site van Lloyd's Register Educational Trust: http://www.lr.org/About+Us/Lloyd+s+Register+Educational+Trust.htm

Contactpersoon Lloyd's Register Educational Trust: Mr. Michael Franklin, Director, +44 (0)20 7423 2713, michael.franklin@lr.org Contactpersoon TU Delft: Ir. M.J.M.M. Steenbergen, Sectie Weg- & Railbouwkunde, +31 15 2783385, M.J.M.M.Steenbergen@tudelft.nl