Cap Gemini Nederland



NIEUWSBERICHT

Utrecht, 4 april 2008

Finalisten Capgemini Open Source Award 2008 bekend

Op vrijdag 28 maart jongstleden vond op de Radboud Universiteit in Nijmegen de halve finale van de Capgemini Open Source Award 2008 plaats. In de competitie streden dit jaar twaalf teams van middelbare scholieren uit het hele land om een plaats in de finale. Uiteindelijk zijn drie teams rechtstreeks door en ontvingen twee teams een wildcard.

De projecten `Docentrum' van het Graaf Huyn College in Geleen, `Pivip' van ORS Lek en Linge in Culemborg en `Starez' van het Sint Oelbert Gymnasium in Oosterhout zijn de eerste drie finalisten. Zij ontwikkelden de meest professionele open source applicaties, variërend van een online interface voor docenten en scholieren ter simplificatie van administratieve taken op scholen tot een Content Management System. De projecten `Program Designer' van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet uit Den Haag en `Py4math' van het Elzendaal College uit Boxmeer wisten een wildcard te bemachtigen. Zij krijgen hiermee de kans om hun projecten nog verder te verbeteren en alsnog mee te dingen naar de award.

Tijdens de halve finale kregen alle teams drie minuten de tijd om hun Open Source projecten te presenteren. Dit gebeurde met verve; het merendeel van de presentaties zat goed in elkaar en de projecten waren stuk voor stuk knap gemaakt. Na de plenaire presentaties vond in de centrale hal een markt plaats waar de projecten uitgebreider werden gedemonstreerd, onder meer door middel van zelfgemaakte projectposters. Deze markt bood de jury ­ bestaande uit vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid ­ eveneens gelegenheid om de teams vragen te stellen over de ontwikkelde programma's.

In de finale dingen uiteindelijk vijf teams mee naar de felbegeerde Capgemini Open Source Award 2008 en het prijzengeld van in totaal 5000,-. De finale vindt op vrijdag 9 mei plaats op het hoofdkantoor van Capgemini in Utrecht.

NIEUWSBERICHT

Over CodeYard en de Capgemini Open Source Award
De Capgemini Open Source Award is een onderdeel van CodeYard. CodeYard is een initiatief van het Instituut voor Informatica en Informatiekunde van de Radboud Universiteit Nijmegen en Stichting NLnet. CodeYard maakt het middelbare scholieren mogelijk om te bouwen aan Open Source software en wil aldus het vak Informatica op middelbare scholen aantrekkelijker maken. Capgemini sponsort CodeYard met de instelling van de Capgemini Open Source Award. Meer informatie over CodeYard is te vinden op www.codeyard.net.

EINDE BERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren. Capgemini heeft vestigingen in 36 landen en heeft wereldwijd meer dan 83.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2007 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.